2013. május 6., hétfő

Sky-kiwi-tower

Megint nem tudtam leküzdeni a vágyat, hogy két dolgot házasítsak (sajnos). Egyre nyilvánvalóbb az építészet iránti vonzalmam, de a torony kiválasztásánál inkább negatív érzelmek vezéreltek. Mélységes iszonyattal tölt el, hogy emberek képesek 192 m magasból levetni magukat, életüket egy gumiszalagra bízva. Az Aucklandben található Sky Tower emellett számomra jelképe az önmagát minden fölé helyező embernek, aki egyre kevésbé képes tekintettel lenni a környezetére. Ennek szinte ellenpontja a
kiwi madár a maga őslényszerű esetlenségével.
Mire gondolt az alkotó?
Rengeteg dologra, de ebben a nagy lemaradásban teljesen lesodródott rólam.
Arra még emlékszem, hogy először valami áttetsző vékony anyagot gondoltam a madárnak, amit szinte elnyom a torony monumentalitása, nos ez mint látható nem teljes mértékben valósult meg, most alaposabban megnézve egy toronnyal terhes madarat látok (és én vajúdtam vele).

Végül szálöltéssel hímeztem a madarat, majd  ragasztófátyol valamint akril festék segítségével (és sok ügyetlenkedéssel) készült a torony.
Mentségeim nincsenek, a hibákat pedig inkább nem sorolom. ;-)


2 megjegyzés:

Márta néni azéris írta...

Várjuk, hogy kiszabaduljon, mert ennek az elszigetelt országnak a különleges állatvilágából eddig még csak egy teknős van.

Polyák Ildikó írta...

Bírom az önkritikádat. Valóban terhes szegény, de amúgy tökérdekes a kész mű. Talán nem kellett volna ennyire egymásra pakolni.