2008. március 2., vasárnap

Buddha fába zárva



Sok-sok kép átnézése és különböző variációk után mégis maradtam ennél a buddha-fejnél. Az ayuthayai romvárosban a Wat Maha That templomromoknál szétesett, kőből faragott buddha szobor fejét benőtte a bodhi fa, ki tudja hány éve már.
Szóval, gondoltam, nem lesz könnyű, mert amint megláttam a trapuntó jutott eszembe. Ez lett belőle. Igazából nem "rendes" trapuntó, mert próbáltam úgy is, de plasztikusabb lett, amikor az elejét tűztem. A fákat nem akartam részletesebben, csupán érzékeltetni, hogy az idő simára csiszolta a kérgüket. A festett anyagon pont a fejnél volt ez a világosabb rész, a fény hatása így pont jól érvényesül.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Most már értem. Láttam filmet erről a dzsungel benőtte templomvárosról, de azt hittem, a Buddhafejet abból a fából faragták.

dixike12 írta...

Hát te igy oldottad meg én másképp de szerintem ez igy tök jó hogy a két ihlettel kétféle gondolat jött létre az ábrázolásra.

Elizanikó írta...

Köszönöm , hogy felvilágosítottál arról, hogy került a fába a fej, én sajnos nem tudtam, megkérdezni nem mertem. Tetszik az alkotásod, merészek a szinei, de nagyon jó az összhatás.

Trudi írta...

Nagyon érdekelnek ezek a régi dolgok, meg gondoltam, mivel kultúraquiltek a téma, utána néztem mit is akarok ábrázolni.

36évi írta...

Nagyon jó szín, élőben is ilyen lilás, mint a képen?
A narancs szép, és tetszik, ahogy a plasztikusságot megoldottad.

Trudi írta...

Érdekes, hogy Anikó merésznek látja a színeket, Évi pedig lilásnak. Én inkább halványbarnának látom, mivel volt olyan fotó, ahol nem szürke, hanem ilyen barna volt a fa. A narancssárga pedig amúgy is a buddhisták szine. De ez a jó, az egészben.

Polyák Ildikó írta...

Ez tényleg azért érdekes, mert ketten ugyanazt csináltátok és mégse. Nekem is lila az egész, de egyáltalán nem zavaró.

agibo írta...

Nekem is tetszik a plasztikussága. Többek között azért nem vállaltam ezt a témát, mert nekem nem volt határozott gondolatom ennek megoldására. A másik ami miatt nem vágtam bele, hogy nem tudtam milyen színt vigyek bele. Szürkét nem akartam, más színt nem mertem.

Mártamásé írta...

Bátor vagy, hogy felvállaltad ezt a tűzést.