2008. március 1., szombat

Buddha, bania fa tenger


Március elseje, kora reggel, látom még alszotok, de nekem mennem kell és csak későn érek haza, igy felteszem a képem. Ahogy az elején irtam, a fás buddha fej fogott meg, de szerettem volna mást is, igy maradt a fa a fej és háttérnek a tenger, a kis zászló fent azért van, mert sok képet nézegettem és ugy láttam, hogy szinte mindenütt van zászló, ugy látszik, hogy az ott élőknek ez fontos. Sajnos a menetközbeni munkáról nem csináltam fotot.

11 megjegyzés:

dióhéj írta...

Szerintem is jó, hogy odatetted a zászlót...nahát...érdekes, hogy aranynak ábrázolod a fejet....mintha emlékeimben az is fából volna kifaragva, de így nagyon ötletes és színt visz a képbe.

Névtelen írta...

Lehet, hogy az én hibámba esel, a kevesebb több. Ha a Buddha fej fából maradt volna, jobban kijönne az összefüggés, hogy az abból van kifaragva. Persze az a szürke kép nagyon szürke volt.

agibo írta...

Az egyik ok, ami miatt nem mertem belevágni ebbe a témába, hogy nem tudtam, hogyan is tűnhet ki a fej a gyökerek közül. Nekem nem jutott eszembe másik szín alkalmazása. Merész, de a végeredmény nekem is tetszik.

dixike12 írta...

Azért lett arany mert nem akartam egy az egybe másolni a képet, és miután sok mindent szerettem volna,ábrázolni Thaiföldről, és a sok szobor meg fej mind arany, hát azért döntöttem igy hogy legyen arany a fa sem egészen olyan mint a kép ,és ha a fát utánozom akkor a háttér nem lehetett volna a kék vagyis a tenger, lehet hogy nem az eredeti kép de nem is azt akartam az csak az ihlet volt.

dixike12 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
dixike12 írta...

Ja és elfelejtettem az előbb hogy az eredeti képen a fej nem fából van, hanem kőből van kifaragva, csak összenőtt a gyökerekkel, nem voltam ott de igy van irva a leirásokban

dalia írta...

igen, a zászló tényleg nagyon jó ötlet, nekem a gyöngyök is tetszenek

36évi írta...

Pont akartam mondani, hogy a gyöngyözés nagyon jó. Klassz a buddha, nagyon nyugodt.

Polyák Ildikó írta...

Szerintem is jó - egyáltalán nem baj, hogy nem utánzat, sőt. A legszebb, tényleg a gyöngyözés. A zászló nekem kicsit kilóg, de hát izlések és pofonok...

Trudi írta...

Nekem is a gyöngyözés tetszik a legjobban rajta.

Mártamásé írta...

Nagyon jó, hogy ketten csináltátok, meg és mindkettő más. Tetszik az aranyarc ötlete.