2008. március 1., szombat

papirernyők





szóval akkor bővebben: a kis ernyőket merev rávasalható közbélésen készítettem, különféle anyagokkal kisérleteztem, csináltam vagy 20 kis ernyőt, majd utána játszotam a színekkel és ezeket választottm ki. ezzel elég sok időt elszúrtam, persze az utolsó pillanatban estem neki az alapnak ahol az anyag nagyon rossz választásnak bizonyult, nincs semmi tartása, nyúlik, csúszik, semmiresejó. a tűzés is elég pocsék lett, gondoltam az ernynők tarkarják majd a hibákat, de sajnos nem eléggé. a hátlap szebb:)
végül az ernyőket a középpontokun egy-egy gyönggyel tűztem fel az alapra, így tartották meg a térbeliségüket.
Mindenképpen meg fogom csinálni az alapot újra, mert nagyon bántja a szemem nekem is, és az ernyők rögzítését is újragondoltam utólag, fekete filckorongokkal sokkal plasztikisabb hatást érhtnék el, mint így a gyöngyökkel.

De összeségében nem vagyok elégedetlen, sokkal jobban élveztem mint a finn témát, és jobb is lett. de még bőven van hova jutni felfelé...

még képek

8 megjegyzés:

dióhéj írta...

Igazi felismerhető Thaiföldi kép. A szélével nem vagyok egyedül kibékülve. Ismered azt a szürke merevítő bélést dália, amit a táskákba szoktunk tenni? Amióta azt használom a gépi hímzések alá, az ATC kártyákhoz, nem nyúlik meg az anyag, a széle is szép egyenletes lesz. Ha mailben megírod a címed szívesen küldök egy darabot, hogy kipróbáld.

agibo írta...

A leírásból remélem kiderül, hogyan érted el, hogy némelyik ernyő térbelinek tűnik.

dixike12 írta...

Kiváncsi voltam hogyan oldod meg az ernyőt hogy annak is látszon de nagyon jó.

Polyák Ildikó írta...

Ennél még egyszerűbb, ha teszel alá egy géppapírt és annak a szélén cikkcakkolsz. Mint az álom...

Polyák Ildikó írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
36évi írta...

De jó, hogy csináltál egy vakultan képet is, az árnyék csodásan kihozza a hatást. Az, hogy térbelire csináltad, nagy ötlet. Az nagy ernyő meg telitalálat. :)

Polyák Ildikó írta...

Klassz lett, és örülök, hogy Te is látod az alap hiányosságait::(

Mártamásé írta...

Ötletes , a nagy ernyő nagyon tetszik.