2008. március 1., szombat

Thaiföldi virágok

A téma kiválasztásánál sokat nyüglődtem. Nagyon tetszett a Buddha köré fonódó fa, de nem mertem bevállalni. Az az igazság időm nem volt a kísérletezésre, ezért valamilyen szinten a "biztosra" mentem. Így választottam a thaiföldi virágok témát.
Itt jött a következő gondom: nem találtam olyan anyagot a festettjeim között, amit el tudtam képzelni háttérnek (mindenképpen egy darabból akartam a hátteret). Nosza festés!
Megint az időhiány miatt született kompromisszumos megoldás: nagy darab agyonmosott lepedővásznat benedvesítettem, összegyürkésztem és az otthon talált selyemfestékjeimmel meglocsolgattam, befestegettem, besózogattam. Szakaszonként más-más színkombinációval. Lányom is segített. Amelyik darab végül a befutó lett, pont az ő keze munkája.

Következett a virágszirmok és egyebek elhelyezése az alapon. Amikor már elégedett voltam a látvánnyal, ragasztóstifttel lazán felragasztottam őket.
Utána következett a felvarrás. Előtte közepes vastagságú vetexet ragasztottam a hátuljára, hogy ne húzza össze a varrás az alapot. Egy kevés organza is került még rá, de azt csak a közepén egy vonallal varrtam fel, hogy " lebeghessen".
Bélelés és hátlapozás után átlátszó cérnával tűztem.
A kész kép ilyen lett:

Az egyik virág közelről. Talán jól láthatók rajta az öltések.



És még egy kép a kész munka hátuljáról:


Ez a kép közelebb áll hozzám, mint a finn quiltem. Nekem jobban is tetszik. Viszont a "szélezéssel" még mindig nem vagyok megelégedve. Remélem, kitalálunk majd valamit, hogy ne nagyon látsszon. Legszívesebben ferdepánttal szegtem volna be.




10 megjegyzés:

dióhéj írta...

Az alap önmagában is nagyon szép, olyan, mint egy impresszionista festmény. Jó, hogy megmutattad azt is külön :-)
A többi meg, mindenki tudja szerintem, hogy elfogult vagyok a fákkal és a virágokkal...gyönyörű és szépen is varrtad meg, a színvilág pedig tényleg visszaadja a Thaiföldi növényvilág egzotikumát.

agibo írta...

Soha nem applikáltam még ezzel a módszerrel. Így a végeredmény igencsak kétesélyes volt...

dixike12 írta...

Ez is szép, tetszik nagyon jók a szinek

Elizanikó írta...

Nagyon tetszik a virágod, a tűzése is !

nana56 írta...

Nagyon jó lett, ezért is jó ez a játék, hogy egy képből ki mit lát, és mit hoz ki. Hiszen nem titok, hogy én az Ági által feltett fotóba szerettem bele. Így végül is mindkettőneknek az az egy fotó volt az ötletadója. Tényleg, ezt is meg lehetne csinálni, hogy egy konkrét fotóból ki mit hozna ki, nem?

dalia írta...

ez is nagyon jó thai, izgalmasak a színek, szépek a virágok

36évi írta...

Fúú, micsoda színek, csodás. És nagyon thai nekem. Az organza nagyon érdekes hatást vitt bele. Odavagyok... :)

36évi írta...

Fúú, micsoda színek, csodás. És nagyon thai nekem. Az organza nagyon érdekes hatást vitt bele. Odavagyok... :)

Polyák Ildikó írta...

Bevallom, Ági, sokáig ez volt a kedvencem::) Nem is a virág, hanem nekem a törékény thai lányok jutottak eszembe. Nem, ez szerintem egyáltalán nem impresszionista, hanem ... nem tudom ... nagyon szép.

agibo írta...

De jó, hogy ilyeneket írtok! SZÁRNYAKAT BÍROK TŐLE KAPNI! :):)