2008. április 15., kedd

Kuba cimere


Ugy határoztam, hogy a cimert varrom meg, miután az első ihlet egy szivarozó hölgy portré volt, és félig kész állapotban vettem észre, hogy a kép védett és engedély nélkül nem használható fel. Keresés közben találtam a cimert, és nagyon megtetszettek a jelképei , megvarrtam. Sárga szegélyű osztott pajzs, felső részen a felkelő nap a tengerben, aranyszinű kulcs két hegy között Kuba földrajzi helyzetére utal.Alsó részen a jobb oldalon kubai tájban a royal pálma a nemzeti jelképük. Fennt a botköteg tetején piros sapka a latin-amerikai szabadságharc jelképe.A cimer jobb oldalán a babérköteg a dicsőséget, bal oldalán a tölgy az erős népet ábrázolja.Mindezek a szimbólumok jelentik számukra a szabdságot egyenlőséget és testvériséget. Mindenesetre nagyon érdekes. A készités menetéről sajna megint nem készitettem képeket.

6 megjegyzés:

agibo írta...

Jó kis babra munka volt. Tetszik, hogy leírtad melyik része, mit jelképez.

36évi írta...

Ige, így elmondva már értelmet nyer ez a sok cucc a címerben. Mert azét rendesen tlezsúfolták, lássuk be.
És ezt te bevállaltad, hát le a kalappal Zsuzsikám, gratulálok. z külön tetszik, hogy semmi körbe csicsa nem vonja el a tekintetet erről a gazdag középről.

Zsuzsuci írta...

Nagyon jó, hogy van egy címer-quilt is.Jól megcsináltad.

Amikor elindult ez a projekt, még decemberben, úgy gondoltam, hogy minden témához a zászlót fogom megcsinálni, és minden új feledatnál előjön az a gondolat.
De a címer, az szép feladat!

dióhéj írta...

Nagyon szép munka. A levelek kézzel applikáltak? Olyan jó lenne egy nagyobb felbontás róla, ha már ilyen szép a tűzése meg az egész...

dixike12 írta...

A leveleket kézzel himeztem annyira kicsik hogy ezt nem lehetett applikálni.Megpróbáltam a nagyobb felbontást, talán sikerült.

Polyák Ildikó írta...

Hihetetlen türelmed van! Örülök, hogy megismertetted velünk a címert is meg az egyes elemek jelentését.