2008. április 14., hétfő

Kuba Lisa







Némi magyarázatra szorul a címválasztásom.
Nem vagyok ennyire híjján, az önkritikának, hanem ennyire tetszett a fotó, első látásra, szerelem.
Már egy ideje kavargott a fejemben, hogy mit is szeretnék viszontlátni a munkámban, ekkor találkoztam vele, és egyből ráismertem. Ezután következett nem kevés vívódás, hogy arcot, nem épelméjű döntés bevállalni. Egyre jobban tetszett a fejkendője és ez lassan elnyomta a tiltakozó hangokat. Felmerűlt bennem ,az arc sematikus ábrázolása, de sajnos elvetettem ezt az ötletet. A következő nagy kérdés az volt, hogy legyen-e nyitva a szeme. Most úgy látom, nem jól döntöttem.
Erről,a helytelen döntésemről azonban eltereli a figyelmet a száj, kétségbeesésem fő oka.
Ha, lenne rá időm, újra megcsinálni, teljesen másképp festene, kérdés csak az, hogy mennyire vállna ez előnyére. :-))
Itt látható a kiindulópont és a fázisfotók, mindenki eldöntheti, hogy szerinte, hol kellett volna, másfelé kanyarodni. Mivel nem igazán látható a háttér tűzése : cukornád akart lenni.

Az utolsó kép mutatja, hogyan jár az, aki a láthatatlan cérnához nem akar alulra is láthatatlant orsózni. Először úgy tűnt működik, de az első kanyar után kitört a balhé, itt át is válottam vissza a sárgára.



Mivel múltkor nagyon elkéstem, ezért most megpróbálom jóvá tenni. :-))

9 megjegyzés:

dióhéj írta...

Szerintem szenzációs! Ha megengedsz egy kis belekotyogást, inkább az arc kerekségét ábrázoló fehér varrásokat kellene kibontani. Öregíti és feleslegesen soknak érzem, hiszen egyéb árnyékolást nem lehetett belevinni, ezért ahelyett, hogy az arc plasztikus voltát emelné ki, bajuszként hat.
Ha letakarom, nincs is bajom a szájjal. Döbbenetesen jó a fejkendő is, az egész, jujj nagyon tetszik!

dalia írta...

nekem is nagyon tetszik, és mindjárt lesz neki pasija:) de most nincs mivel lefényképeznem, mert én bolond tegnap délelött kölcsönadtam a fényképezőgépemet és elfelejtettem, hogy nekem este fényképeznem kell, vá. délutánra szerzek gépet

Elizanikó írta...

Én otthagynám az arckontúrokat, csak egy kis színes ceruzával, talán barnával, átsatíroznám a tetjét. A kontúroknak.
A fejkendő az tökéletes !
Én lehunyt szemmel ábrázoltam volna, de így is jó.

kastanie írta...

Én is a fejkendőn ájultam el először, meg a bátorságodon, hogy arcba fogtál, én még autót se mertem vállalni. Nem tudok szakmailag hozzászólni, de számomra jól kifejezi azt a hangulatot, tetszik.

Névtelen írta...

A nehezebb végén fogtad meg a feladatot, arcot ábrázolni nagyon nehéz. Az tán valami külön szakma. A széles mosolya nagyon jó, de a szája feletti ráncot fesd át ceruzával.

Névtelen írta...

Most esik le a tantusz,hogy mi a fura nekem. A fehér szemöldöke miatt olyan, mintha negatív képet néznék.

36évi írta...

Most, hogy végre feltettem az enyémet, írhatok, pedig már délelőtt is megnéztem. :)
A száját és a nyitott szemét leszámítva szerintem zseniális, a fejkendő hihetetlen. Azt gondolom, lecsukva jobb lenne a szeme, valahogy abban van valami szerénység, alázat, hogy kicsit lehajtja a fejét. Össességében nagyon tetszik. :)

36évi írta...

Utóirat: a ruha anyaga telitalálat. :)

Polyák Ildikó írta...

A fejkendője zseniális, de hát, igen a szem és a száj! Az engem nem zavar, hogy a "ráncok" miatt öregebbnek látszik, még a szemével is ki tudnék békülni (bár az a szűzies nézése elveszik), de a szája tényleg teljesen bajusz-szerű. Talán azért, mert lényegesen sötétebb arcbőrénél. Nem lehetne valami festékkel vagy zsírkrétával világosítani?