2008. április 15., kedd

Kubai sikátor



Ez lett az én Kubám. Nem vidám, de nem is állt szándékomban. Nekem a szegénység sohasem vidám, még akkor sem, ha a benne élők "jól érzik magukat".
Nem egy képből született, hanem több utcarészletből "raktam" össze. Technikailag borzalmasan egyszerű volt: elrontott festett anyagokból szabályosan összevarrtam, ráragasztóztam az ablakokat és ajtókat, majd nagyjából azonos színű gézpöttyöket varrtam rá és jól "kifoszlattam". Sőt a Berninával tökéletesen cikkcakkolt ablakkeretekbe is belevagdostam. A kedvenceim a kátyúk. Méterben vett pelenkaanyagot festettem ilyen lehetetlen színre, aztán 4 helyen aláapplikáltam egy kis feketét (hogy ne villanjon ki a vatelin fehérje) és aztán kivagdostam a lyukat foszlósra.


9 megjegyzés:

dióhéj írta...

Szenzációs!
Majdnem észre sem vettem. Na ez a valami kérem, hogy az ember oda tudja képzelni magát, ahogy végigsétál ezen az utcán, pedig kifut a képből aperspektíva. Hátborzongatóan jó lett, annyira vártam milyen lesz.

Névtelen írta...

Vártam egy kis hűlégfúvós nyomorábrázolást, azt hittem azzal fogod megoldani. Meg egy kis életet. Mondjuk szemetet az útra.

agibo írta...

Félelmetesen szegényes és kopott. A megoldás pofon egyszerű és mégis telitalálat.

dixike12 írta...

Nagyon szépek a szinek,jól megcsináltad a kopott sikátort

36évi írta...

Aha, szóval ez a gézes buli... micsod ötlet! Az utca is!

Én nem tudom, nekem mosolyt csal az arcomra, mert ezek a színek még kopottan is vidámak.
Azt hiszem, ez egyébként is a trinidadi rész, ahogy a képeket nézegettem, arrafelé vannak ezek az egyszintes színes házak. Az tuti, hogy ebben az utcában lakik Tina. :)
(Nem vagyok jó földrajzból, csak a képkeresés közben vontam le ezt a következtetést, lehet, hogy sületlenség.)

36évi írta...

u.i.: az ajtók és ablakok szinezéséről mondanál valami közelebbit? Mitől olyan üvegszerű az árnyalása?

Zsuzsuci írta...

Hű, de jó!

kastanie írta...

olyan, mintha eső után lenne, fénylik a flaszter

Polyák Ildikó írta...

Az ablakok/ajtók azért fénylenek, mert kicsit sötét volt az anyag, ezért aztán rámentem egy kis fehér meg sárga zsírkrétával. A flaszter viszont tényleg ilyen festés volt.