2009. április 13., hétfő

Kenya kissé megkésve...

...de annál nagyobb szeretettel!
Még egy egyszer köszönöm a türelmet és a lehetőséget a kései pótlásra.

A háttér nem hinném, hogy igényelne bármilyen magyarázatot, az előtérben látható agyarakról a lényeg: a híres tangarparti kikötőváros, Mombasa leghíresebb jelképe ez a két Elefántagyar, melyek a Moi sugárút felett ívelnek át. Az ihletadó képek egyike.

Az agyarak anyaga rozsdával festett selyemmolinó. A kivitelezésnél gépi trapunto technikát alkalmaztam, így az agyarak kiemelkednek a háttérből, de a fotó sajnos ezt nem adja vissza.


5 megjegyzés:

agibo írta...

Ezek az "agyarak" nekem is piszkálták a fantáziámat, de én leragadtam az eredeti környezetnél. Azért nem varrtam meg, mert az nem tetszett.
A Te megoldásod viszont igen eredeti. Semmi hasonlatosság, mégis tudni miről van szó. OK

Polyák Ildikó írta...

Igen, én is ismertem ezt a kaput. Bevallom, engem egy dolog zavar - hogy átüt a háttér. Persze, meg lehet ideologizálni, de talán jobb lett volna duplán szabnod.
De azért megérte várnunk:)

Cic írta...

Igen megviccelt a ragasztófátyol - rátettem a molinót az anyagra, átütött kissé. Rávasaltam a molinóra a fátylat, rátettem az anyagra, nem ütött át, örömködtem. Miután rávasaltam az alapra, szinte átlátszóvá vált...
Utána gyártottam hozzá ideológiát. :-)

Elizanikó írta...

Igen érdemes volt várni.
Tegnap éjjel valamelyik adón láttam az Afrikai szeretők c. filmet. Nagyon örülök, hogy végig bírtam nézni a késői időont ellenére.

Trudi írta...

Pont azon gondolkodtam, átnézve megint a kenyai képeket,hogy erről a híres kapuról miért nem varrt senki?! (Nem próbálod meg átfesteni akrillfestékkel, vagy pasztellkrétával az agyarokat, hátha akkor nem lenne áttetsző?)