2009. április 1., szerda

Kikuyu nő arcfestéssel

Szóval itt a végleges szöveg:
Elkövetkezett végre, hogy egy arcnak neki mertem állni. :-) Igaz, csukott szemű képet kerestem, mert azzal még nem boldogultam volna....

Gyanús volt, hogy sokan választják a maszályokat, így valami mást kerestem. Embert még egy országnál se választottam, de most nem nagyon volt más ötletem. Állatot nem akartam, jellemző épületet nem találtam, így maradt az ember. Egy kikuyu törzsbéli asszony, jellegzetes arcfestéssel.


Lassan alakult ki a készítés menete. Először az arc készült el. A kinyomtatott képre (fogytán van a festék a patronban, azért ilyen a kép) fóliát fektettem, a festés vonalait átmásoltam, kivágtam.
A fóliát az arc anyagára rögzítettem, és Shiva paint stick-kel bemaszatoltam/festettem. Ez volt az első próbálkozásom ezzel a technikával. Van még mit gyakorolni rajta....
Vasalóval fixáltam, körbevágtam, és az alaphoz rögzítettem. Következett a fejrevaló (kendő?) és a test. Abszolút ad hoc találtam ki, hogyan tovább, semmi koncepcióm nem volt.

A kendő egy centis ferdapántokból áll, egyenként felvarrva, rojtozva. Az anyag még az első festésről származó copf volt, ami fehér alapon elszórt narancs, sárga és piros foltokból állt. Itthon utánfestettem pinkkel így még borzasztóbb lett. De most megtalálta méltó helyét.


A fülbekütyük ihlete csak mára érkezett meg, így végre teljesen elkészültem. Kisnagylány fűzte az egyiket, én a másikat, hogy szimmetrikus legyen; a kicsi meg kukucskálás közben kiborította a varrósdobozomat .... (kétszintes Curver), amit csak két hét múlva akartam rendbetenni....

Az ihlet itt található: http://www.photostaud.com/africa/kenya/kikuyu-people/2053-african-people-kikuyu-kenya.html

A háttér a rozsdás. Azért áll csíkokból, mert ilyeneket festettem, nem volt kéznél egybe nagy darabom.....

11 megjegyzés:

Zelnice írta...

Végre egy maszáj-ellenlábas :-)

Zsuzsuci írta...

Én is úgy gondoltam sokáig, hogy az arcfestést választom.Jól oldottad meg!

dióhéj írta...

Nekem már így is kész volna, persze a link után azt mondom, kellenek azok a fülbekütyük! Micsoda átszellemült arc, igazán jó lett!

Dituka írta...

Mikor először láttam meg ezt a hölgyet,azt gondoltam ,én már nem tennék hozzá semmit.Aztán megnéztem a képet a linken és tényleg jól fog állni neki egy pár fülbevaló.
Mesterien varrtad meg:nyugodt,alázatos,szelíd.

agibo írta...

Tegnap majdnem írtam egy megjegyzést, de nem tudtam olyan jól megfogalmazni, mint Dituka...

Trudi írta...

Már csak a fülbevalót tudnám hozzátenni...

b_ildikó írta...

Éééés az is megérkezett .-)))

Névtelen írta...

Csak nem megszámoltátok, hogy hány szem gyöngy van a jobb és a bal fülbevalójában...Bár ki tudja hogy ezek a kikuyuk mivel vonják magukra az istenek haragját.

Polyák Ildikó írta...

Nagyon klassz lett, Ildi. És tényleg jó, hogy Te a legnagyobb kenyai törzset választottad. A shivával szerintem jobban jártál volna, ha papírstencilt csinálsz és úgy húzod bele.

Zelnice írta...

Nagyon jó lett, direkt tetszik a több darabos háttér. Talán az dobott volna még rajta, ha a bőrszín nem ennyire hasonló a háttérhez.

Cic írta...

Nagyon kellett oda az a fülönfüggő, így teljes. :-)