2009. április 1., szerda

Maszáj portré



Nem ez az igazi kenyám, de mostanában nem nagyon lesz időm másikat varrni, úgyhogy felteszem ezt, habár tudom, uncsi már ez tűfestés, bocsánat érte.
A rozsdás festéssel már az első héten kész voltam, nem igazán úgy sikerült ahogy akartam, de tetszett nagyon. A műhely mindenféle rozsdás vasak lelőhelye, még meg is dicsőültem, amiért szépen rendbetettem őket, türelmetlenségemben és rutintalanságomban persze félnaponta kibontottam a csomagot, dörzsölgettem a vasakat a nedves, ecetes rongydarabbal, aminek az lett az eredménye, hogy a vasak ragyogó fényesek, az anyagom pedig homogén rozsdaszínű lett mosás után, néhol kevés folttal. A képről nem volt nagy kunsz ablak és illanófilc segítségével a kontúrokat átrajzolni, aztán jöhetett a varrás. Mondom, másikat szeretnék, ez nem is túl kreatív és nem is túl eredeti, igaz a végeredmény tetszik nekem és szeretem ezt csinálni. Ha elkészült a végleges, felteszem, addigis köszönöm a türelmeteket.

12 megjegyzés:

36évi írta...

Hát hallo, ha igazi, ha nem, nekekm nagyon bejön! :)
És megint szembesülök a pontosan odahelyezett varrásvonalakkal, és ez az irigységfaktoromnak nagyon nem tesz ám jót! :)))

Dituka írta...

Nem is értem mit magyarázkocc annyit,tök jó ez a kép.miért kéne másikat csinálnod.

Mártamásé írta...

Aminek és ahol ott kell lennie, az ott van. Igaz, unhatnánk már a tűfestést :-), de mindegyik más.Ez annyira karakteres, hogy borzongat, a fülétől pedig teljesen odavagyok.
Nagyon jól "megrajzoltad" ezt a festést.

Polyák Ildikó írta...

Ez tényleg nagyon jó, mert ehhez a témához/archoz baromira passzol a tűfestés. Hagyd ezt meg - szerintem is.

Zelnice írta...

Annyira jó, mintha rajzolva lenne, én nagyon bírom. Ki kell egyszer próbálnom, az már biztos.

Trudi írta...

Nálam még nem "uncsi" igazán adhatnál majd órákat belőle!

agibo írta...

Akár tetszik Neked, akár nem, nagyon jó lett ez is.
Nyugodj már bele, hogy ezt kell csinálnod! Profi munka.

Elizanikó írta...

Rohadtul irigy vagyok , hogy ilyet nem tudok csinálni.
De ki fogom próbálni. Bár lehet, hogy erre születni kell.

Szóval, nagyon jó lett, és hagyjad már meg !

dióhéj írta...

Jajj, gyerekek, meghagyom, persze, de ez nem a kenyám lesz nna, tényleg. Tervezek egy portrésorozatot, mindenféle népekből, ezzel a technikával, annyira szeretem csinálni, ez volt az első. De amit varrni akarok, az már a fejemben van, szinte a második naptól és annyira meg szeretném varrni, hogy mindenképpen meg fogom, meg hát ugye ha ez egy másik munka része lesz, akkor nehezen tartozhatna ide. Szerintem vasárnap lesz időm rá.

Zsuzsuci írta...

Nagyon jó lett! Azért, mert te ezt a technikát a kisujjadból rázod ki, még lehet ám értékes!:)

Névtelen írta...

Lehet, hogy ez nem "feszegeti kényelmi zónáid határait" - ahogy olvastam Ildinél ezt a kifejezést - de ez a Te egyedi ujjlenyomatod. Sokan irigylünk érte.

Cic írta...

A tűfestés-technikád miatt az SI-faktorom az egekben! :-) Mégis csak kimegyek én arra a lentebb említett főtérre anyagot égetni. :-)