2013. október 31., csütörtök

KANADA

Kanda ,nekem 1956 jut először eszembe ,sok Magyar ember  új hazája lett .Még kicsi voltam és sokszor halottam Kanadába ment, kivándorolt ,diszidált sok időnek kellet eltelni ,hogy megértsem, hogy miért .Ezért hímeztem egy kis juhar levelet is Magyar színekkel .
Fák játszottak jelentős szerepet a történelmi fejlődés és Kanada továbbra is a kereskedelmi, környezeti és esztétikai jelentősége minden kanadaiak. Maples hozzájárulnak értékes fából készült termékek, fenntartani a juhar cukoripar, és segít, hogy szépíteni a táj. Juhar, amely változó keménység, szívósság és egyéb tulajdonságait, a kereslet a padló, bútorok, belső fa, furnér, a kis fa-, és támogatja számos virágzó iparágak Kanada keleti. Maple is nagyra bútorok épület és kabinet-készítés.
1965 óta, a juharlevél volt a központi eleme zászlaja Kanada és a juharfa viseli a levelek vált a legfontosabb kanadai szimbólum, nemzeti és nemzetközi szinten. Juharlevél csapok és jelvények büszkén viselte a kanadaiak külföldön, és ismerik szerte a világon.

Bár a juharlevél szorossan kapcsolódik a kanadai, a juharfa soha nem volt hivatalosan elismert kanadai fás jelképe 1996-ig.
Sok kanadaiak az erdészeti ágazatban már régóta kérték, hogy a kormány jelölje ki a juharfa, mint Kanada fán jelképe. Most élvezheti a használata a juharfa, mint egy hivatalos szimbóluma népszerűsítése során Kanada, mint a világ vezető fenntartható erdőgazdálkodás.
Ez az általános juhar fajok éppen kikiáltott Kanada fán jelképe. A 150 ismert faj a juhar (genus Acer ), csak 13 őshonos Észak-Amerikában. Tíz ilyen nő Kanadában: cukor, fekete, ezüst, bigleaf, Red, hegy, Csíkos, Douglas, szőlő-és a Manitoba. Kivéve a négy faj őshonos juhar nagy fák. Legalább az egyik tíz faj nő természetesen minden tartományban.
Minden tartomány hoztak létre fás emblémák és ez embléma egyik fontos eleme a családon belül a nemzeti jelképek.
A juhar fa hivatalosan kikiáltotta nemzeti fán Kanada jelvénye április 25-én 1996-ban. Azt tették közzé a kanadai Gazette május 15-én 1996-ban.
 
(Ma elegem van a fa levéllel mivel a fák az udvarunkba  leveteték szép ruhájukat és azt össze kelet takarítani.Na ekkor jött a fa levél ötlet . )

6 megjegyzés:

Márta néni azéris írta...

Tipikusan az a munka, ami mögött sokkal több van, mint rajta, így nagyon elgondolkoztató. Mert benne vagyunk mi is és ők is.

szizsu írta...

Amikor elolvastam az új kiírást, nekem is a juharlevél jutott eszembe,azután rögtön el is vetettem, mert nem jött az ötlet, hogy mitől lenne jó! Így, ahogy Te varrtad meg, igazán nagyon jól sikerült, ahogy Márta néni is írja.

Trudi írta...

Szép lett a juharlevél, enélkül nincs is Kanada.Jó ötet a sarkában a kicsi magyar színekből összeállított is.

Eleva írta...

Kanada, akkor levélnek lennie kell.

Ahogy hallottam, mások is gondolkodtak ebben, aztán mégis csak mással rukkoltak elő, ahogy most látom.

dixike12 írta...

Tipikus kanadai a juharlevél, szépen varrtad.

Nóra írta...

Kanadáról jellemzően a juharfa levél az első gondolatunk.Te ezt még tobább fűzted a nagyar vonatkozással is. Jó hogy megvarrtad, szép lett.