2009. július 27., hétfő

Kedves külföldi helyem: a tenger mélye

Nekem a legkedvesebb külföldi helyem mindig éppen az aktuális, így a téma kiválasztása nem volt éppen egyszerű. Először egy ausztriai sípályára gondoltam, aztán a kilátásra a Székelykőről, de dobogós helyen állt még a TENGER is. Mindegy melyik. Nagyon szeretek a víz alatt "bóklászni". Kagylókért, kincsekért lemerülni. Tehát nekifogtam a tenger alatti világ megvarrásának. (Legalábbis egy darabkájának.)
Először anyagot festettem, mert egy darabból szerettem volna készíteni a képet. Colombust használtam. Összegyűrögettem a nedves anyagot, beletettem egy nagy nylonzacskóba, majd beszórtam különböző színű festékporral. Öntöttem még rá egy kevéske sós vizet, és az egészet még összenyomkolásztam egy kicsinykét. 2 percre beletettem a mikróba. Jól felforrósodott. Kicsit hagytam hűlni, majd jól kiöblítettem. Itt még látszik, hogy sok fehér folt maradt benne, ezért megismételtem az előzőeket. A végeredménnyel igen meg voltam elégedve. Gondoltam egészben hagyom, de rájöttem, hogy nagyon nagy munka lenne megtűzni, befejezni, tehát csak egy szokásos méretű darabkát vágtam ki belőle.

Különböző színátmenetes tűzőcérnával megtűztem, majd néhány tengeri herkenytyűt, némi flittert és gyöngyöt varrtam még rá. Nem sokat, mert azt akartam, hogy a festett anyag érvényesüljön.

Íme a kész munka.

7 megjegyzés:

dióhéj írta...

Nekem még herkentyűk nélkül is tetszik, úgy is tengeres, a színek, meg a tűzés miatt olyan jól idézik.

agibo írta...

Először úgy akartam hagyni, de hátha valaki nem ismerte volna fel... ;-)

Névtelen írta...

De, de kell az oda. A tenger alatti világ nagyon gyönyörű világ, én most épp egy ilyenen agyalgok.

Zsuzsuci írta...

Nekem nagyon tetszik!Jók a színek, szép a munka, jó ránézni!

36évi írta...

Nahát, ez is a kedvenc helyem... :)))
A mostani bibiomés nyaralásban ez volt az egyetlen, ami hiányzott, hogy ott nem nagyon látni semmit a tengerben.

Nagyon tetszik a festés, a pöttyök hihetetlen mélységet adnak neki.
Kütyü ide vagy oda nagyon jó!

Polyák Ildikó írta...

Gyönyörű lett, Ági! Emlékszem, amikor a thai tavirózsát csináltad, akkor is nagyon szép alapot festettél. Bár a díszítés is eredeti, semmi sem lenne a szuper háttér nélkül.

Zelnice írta...

Olyan nagyon szép! Nekem bizarr ugyan a tenger mélye mint kedvenc hely, félek még a pipás nézelődéstől is, de milyen jó hogy van aki megmutatja nekem is, aki semmi pénzért nem merülne.