2013. március 22., péntek

Egy pohár sör

Csehországról nagyon homályos gyerekkori emlékeim vannak, színes kockacukorról, városnézésről, de semmi konkrét dolog. Mamám viszont beszélt csehül, ünnepekkor mindig knédli volt vadas hússal, de ezzel sem mentem sokra. Az uram viszont nagy sörrajongó. Mikor mondta hogy most mi a téma, rögtön keresett képet, nyomtatott és kiadta a munkát. Sört fogsz varrni. Hát persze, gondoltam. Több képet néztem, de ezen leginkább a címer fogott meg. Ragasztottam, hímeztem, varrtam, trapuntóztam ( igen Dió) és íme az én pohár söröm, az Uram örömére. 

A Pilsner Urquell egy jó hírű, nagy múltú cseh sörmárka. Jelentése - a pilseni ősforrás. A pilzeni sörgyár sörfőző mestere Joseph Groll 1842-ben alkotta meg sörét. Legközelebb beszerzem. 




8 megjegyzés:

Eleva írta...

A pohár szinte kínálja magát, hogy megfogjuk, ahogy kidomborodik. Jól sikerült a címer is.

Polyák Ildikó írta...

Ez aztán aprólékos munka volt - de jó, hogy kidomborodik ez a tele korsó.

Márta néni azéris írta...

Nekem az a bajom ezzel a pohárral, hogy ahogy megkapom, fenékig kell inni (Mint Maryskának) mert a gömbölyű alja miatt eldűl.

kereni írta...

Igen, sajnos ez a hiba, mármint a pohár alja csak későn tűnt fel az uramnak, látszik hogy csak akkor látok söröspoharat ha elmosom.



Nóra írta...

A Pilsner Urquell márka még a "nemsörivósok" körében is ismert.Valóban, szinte kívánkozik a kézbe a poharad, úgy kínálja magát!

szizsu írta...

A későn jövők egészségére! Nekem is jólesett ez a pohár sör!

Márta néni azéris írta...

Ne aggódjatok értem, meg tudok én is inni egyszerre egy pohárral.

patchwitch írta...

Nekem egy picit hianyzott elso ranezesre a pohar konturja, de lehet, higy csak azert, mert elotte varrtam a konturos epuleteimet...jobban belegondolva a poharnak sincs fekete korvonala a valosagban. :) de nagyon tetszik, hogy kidomborodik. Es en is bena vagyok sorban, ugyhogy en nem is mertem sort varrni. Megertelek es gratula :))) nagyon klassz a cimer a poharon :)