2013. május 4., szombat

Maori törzsfőnök portréja.



Új Zéland őslakói a maorik, ugy tartották, hogy őseik valamelyik csendes óceáni szigetről érkeztek. Az európaiak érkezése előtt 5 nagy  maori törzs volt. Tetoválással diszitették magukat, főleg az  arcukra, mély kacskaringós mintákat vágtak, ebbe fekete festéket dörzsöltek. 1769-ben érkezett a szigetre Cook kapitány és Anglia nevében elfoglalta a szigetet.Hajójával több rajzoló, antropologus is érkezett, fenti képet is egy a hajóval érkező rajzmüvész készitette  egy maori törzsfőnökről. A képet egy felfedezőkről szóló könyvben találtam, nagyon megtetszett, átrajzoltam egy "A" négyes alapra és cérnával "kitetováltam".

7 megjegyzés:

Márta néni azéris írta...

Jó kontúrt ad az arcvonások halványsága, és a tetoválás erőssége, gondolom ha valaki már így ki van tetoválva, az arcvonásai aligha felismerhetők, de nem is fontosak.

Polyák Ildikó írta...

Nagyon hasonlít Marikáéra, kivéve, hogy ez teljesen fejszerű. Jó ötlet volt bekeretezni egy elütő színnel.

Marika írta...

Nagyon jól kitaláltad ezt gratulálok :)

Bob írta...

Ez a klasszikus pelda az elso ranezesre mennyire mas, mint masodikra kepnek. Elsore leginkabb a festes latszik, az arc csak, ha jobban megnezzuk. Ez kulonosen tetszik benne. Szeretem, ha elso pillantasra mond valamitegy kep, de az alaposabb szemlelonek akar mast is. Sajnaltam, hogy azen gepem nem nagyitja ki igazan nagyra... De majd egyszer eloben megnezem :)

36évi írta...

Muszáj lesz meglátnom élőben, mert nem tudom az arcát megfejteni, szóval jó, na, ilyenkor mindig ezt érzem. :)

Nóra írta...

Nagyon tetszik, szépen "kitetováltad" az arcát, nagyon élethű nekem.

Eleva írta...

Ez a kép fotón nagyon tetszett nekem. Nem is gondoltam, hogy ilyen jól megvarrható.