2014. január 22., szerda

Heper, a fiatal Napisten

Sajnos elnéztem a dátumot, de elkészültem a képemmel:

Sokáig a Nílus járt a fejemben, valamilyen térképet szerettem volna megidézni. Nem találtam igazán olyan képet, ami inspirált volna. Végül visszatértem a legelső gondolatomhoz: olyat varrni, ami 3D-ben megjeleníthető. Így esett a választásom erre a jelképre:
Heper, a fiatal Napisten ( a felkelő nap ) neve, akit a szkarabeusz-bogárral szimbolizáltak. Hátulról és elölről:

A bogár testén kívül az összes anyag sk festésű.
Először kétoldalas ragasztóval felragasztottam a színes elemeket, alaposan megtűztem:
Végül rávarrtam a bogarat:Igazán az zavar,  hogy négy lába van csak első ránézésre a szkarabeusznak. A másik két lába aranyból van.( Én így értelmeztem.) Először ez annyira zavart, hogy próbáltam még 2 kék, fényes lábat is ráhelyezni a képre, de úgy sem tetszett. Maradtam az eredeti megoldásnál. A munka legvégén akril aranyfestékkel körbefestettem az íveket. A kép mérete, a szokásos A4.

Inspiráció innen:6 megjegyzés:

Mártamásé írta...

Nagyon jó !
3D= Tünde ?:-)
A lábbal kapcsolatos dilemmád, csak azért keletkezett, mert az arany "láb" az a szárny töve, és a szárny alól, csak az első és utolsó lábak látszanak ki.

dixike12 írta...

Szerintem nagyon jó, főleg a bogár megoldása

Trudi írta...

Jó ötlet volt a 3d!

Eleva írta...

Nagyon tetszett nekem is ez a kép, amiről dolgoztál. Érdekes a megoldásod. Ha pedig lábak kellenek, az enyémeknek bőven van ... csak szólj :)

Nóra írta...

Ennek a nagyon szép képnek ötletes a megoldást találtál ki,amiben nekem is a scarabeusz bogár a kedvencem, nagyon helyes!

szizsu írta...

Megnézném élőben is, de így a fotón igazán élethűre sikerült. Jók a színek szépen összehoztad.