2009. május 31., vasárnap

Agibo dél-koreai quiltje


Az én égő kapum ilyen lett.
Két olyan technikát is alkalmaztam, amit még soha. Az egyik a pancsingolás, a másik pedig a fototransfer.
Először a leégett kapu fotóját kinyomtattam, majd felvasaltam egy vászon alapra.
Azután az eredeti kép hátterét levágtam róla és egy saját festésű sötétkék anyaggal pótoltam.
Következett a pancsingolás. Halványszürke, sötétszürke és fehér gyapjúszálakból készült a füst. Némi tüzet is gyártottam a füst alá narancssárga selyemszálakból és piros gyapjúszöszökből. Lényegében a kép készen volt, már csak a "finomítás" következett. Vékony vliest tettem a kép alá és a kapu főbb vonalait géppel megtűztem.
Volt még némi hiányérzetem, ezért a lehullott törmelékbe bele-beleöltögettem kézzel egy keveset, ezáltal plasztikusabb lett az egész.
Érdekes feladat volt. Bevallom, megszenvedtem vele.

10 megjegyzés:

Violini írta...

Hát lehet hogy megszenvedtél vele, de nagyon megérte! Teljesen élethű az egész, a füst is, pedig azt ugye nem a gép nyomta :-)

dixike12 írta...

Most már unalmas leirni, hogy ez is tetszik, de igy van. Emlékszem mennyit ötleteltetek, hogyan lehetne füstöt kreálni anyagból, meg mindeféléből, ez neked nagyon sikerült.

Elizaniko írta...

Nagyon eltaláltad. Ötletes a füst mögötti tűz ábrázolása.

Névtelen írta...

De ugye nem a pancsinggal szenvedtél meg. Mert azt nayon lehet élvezni.

agibo írta...

Nem, nem a pancsinggal szenvedtem, az valóban tetszett. Bár van valamiért egy olyan érzésem, hogy kijön onnan a sok szösz, és egyszer csak elszáll a füst.
Azért szenvedtem, mert olyan "igazira" akartam a kaput, és nem nagyon akartam fotót nyomtatni. Végül csak beadtam a derekam. Viszont nekem így nem teljesen PW.

Mártamásé írta...

Szerintem a nyomtatással kapcsolatos aggályaidat nyugodtan elnyomhatja a füst. :-))

btrudy írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nem PW? Na és, fő, hogy textil.

Névtelen írta...

Hát igen, ha odaáll elé valaki, és elkezdi lepiszkálni róla a pancsingot, az tényleg leszedhető, de ilyen alapon bármi leszedhető bárhonnan. Ez meg mosva nem lesz.

Ildi írta...

Ági! Ez szerintem pont' jó példa arra, hogyan lehet a fotótranszfert jól beépíteni a munkába. A transzferrel "csak" egy saját anyagot gyártasz, és aztán azt ugyanúgy szerves részévé teheted a munkádnak, mint egy "gyári" textilt. Azt hiszem, a Te füstöd a legjobb.

36évi írta...

Aki előttem szólt, jól beszélt. Nagyon harmonikus, nagyon kifejező, technikailag meg hibátlan.