2009. június 1., hétfő

Dél-Korea - b_ildikó

A történetet nem mesélném el újra...

Jól jött a témafelvetés abból a szempontból, hogy a múltkori találkozóig nem sok ötletem volt az országra. Kavarogtak olyanok a fejemben, hogy valahogy a régit és az újat kellene ötvözni. Akkor olyan is, hogy ne az épületen legyen a fő hangsúly, csak valamilyen módon jelenjen meg.
Talán a télen ment az m1-en a kora délutáni időben egy koreai szappanopera, sokat főztek benne. :-) Néhányat megnéztem. Nagyon tetszett a ruházatuk, a férfiak csúcsos kalapja, a határozottan színes ruhák. Meg a földön ülés. Azt nem tudnám megszokni, az egyszer biztos!


Szóval a kapu. A tűzzel nem tudtam mit kezdeni, de a felújítás jó lenne. Főleg, hogy nem látunk belőle semmit, hiszen egy nagy fallal elkerítették. Amin rajta van a kapu óriási fotója.
Találtam ezt a képet (itt alul látható), ahol éppan pakolják föl a rácsok közé a kép darabjait.

Őt választottam.
A technika a (nálam) szokásos. Ragasztófátyollal az alapra rögzítettem a kaput - két anyaggal dolgoztam, nem akartam elpepecselni a sok kis darabkával, talán ne,m lett volna annyival jobb.
Megtűztem a faépítmény tetejét szabad gépivel.
Ezután következett volna a rácsozat. Ezüst cérnát gondoltam, de a ki aranyos/drága/tündibündi Sárkány nem volt hajlandó. 5 centinként szaggatta. Bontás, újraértelmezés és visszatérés az eredeti ötlethez.
Azaz átlátszó cérnával az alapra cikkcakkoltam fehér horgolócérnát.
Hátlapozás, keretezés. Talán még az alpinista emberkéket oda kéne varázsolnom, de a zurammal úgy döntöttünk, hogy elengedjük őket ebédszünetre....

5 megjegyzés:

Elizanikó írta...

Én azért odalógatnám azokat a szerelőket, hogy látszon, hogy ez még folytatódik, nem hagyják így.

Így túl sterilnek érzem. Eddig tetszik, de még valami kellene hozzá.

Vagy elé 1-2 autót.

Mártamásé írta...

Kibicnek semmi sem drága, de csatlakozom Anikó véleményéhez.
Tuti, hogy micsoda képeket találtok,

Névtelen írta...

Maga a téma dicséretes, így, hogy megmagyaráztad, de magunktól tényleg nem jönnénk rá.

Polyák Ildikó írta...

Túl steril nekem, valahogy nincs benne élet, értsd semmi "izgalom". Az alapötlet jó, de valahogy meg kellett volna csavarnod.

36évi írta...

Csatlakozom, a pasiknak lejárt az ebédidő. Annyira érdekes lenne néhány himbálódzó alpinista, akkor tényleg lenne min gondolkodni a nézőseregnek. :)