2009. június 1., hétfő

Korea (Violini)


Bevallom, hogy először nem voltam boldog ettől az országtól. Annyira messze áll tőlem a Távol-Kelet nem csak földrajzilag, hogy el sem tudtam képzelni mi fog megérinteni. Aztán rátaláltam erre a Szöul körül épülő gigantikus projectre:

Ez kifejezte számomra a mai Dél-Koreát: pénz és minden, ami ebből megvalósítható. Ez egy 2011-re fölépülő városrész lesz rengeteg lakással, üzlettel, irodával, zöld megoldásokkal.
Ezt fölülírta a kötelező gyakorlat, amitől először szintén nem voltam boldog, mert úgy éreztem, hogy az égvilágon semmi közöm ehhez a kapuhoz.
Ezt gondoltam. Aztán nézegettem-keresgéltem a képeket, és akkor rájöttem, hogy hiszen ennek a kapunak a tetejével szemeztem az első körben is, csak nem tudtam mit látok :-)

Már elsőre is feltűnt, hogy ezek a faragott és festett gerendavégek pont arra termettek hogy millefiori technikával gyurmából elkészítse az ember lánya. Mivel már megvilágosodtam, és tudtam hogy ez a szépség leégett, próbáltam azt a pillanatot elkapni, amikor már ég a tető, vöröslik az éjszakai ég, de még nem mindenhol lángol. Itt, ahol én mutatom legalábbis még nem.
A háttér egy régi selyemszerű blúzom, pont ideális színösszeállításban. Az égethető gyurmából ÍGY készültek a korongok. A háttérbe valami kicsit gomolygó füstöt akartam. Kézzel tűztem, én, aki elvileg utál kézzel varrni. És élveztem!
A végén Technokollal fölragasztottam a gyurmát.

12 megjegyzés:

dixike12 írta...

Ez a gyurmás megoldás nagyon tetszik, és itt azt hiszem nagyon jól van ábrázolva, hogy éppen most kezd majd égni a tetőnek ez a része.

Elizanikó írta...

Hú, Te megvarrtad azt, amit én lehetetlennek éreztem.Gratulálok. !!!!!

agibo írta...

Csúcs ötlet!
Ez is nagyon bejön nekem.

Névtelen írta...

Ezt az égethető gyurmát nagyon be kell tennem a nem elfelejtendő dolgok közé. Nagyon jól hasznosítható ötlet. És megint valami ami eddig nem volt.

Mártamásé írta...

Szívesen vallanám a magaménak. :-)
Nagyon így képzelem a színeit is.

Trudi írta...

Nagyon tetszik, és megint tanultam valami újat, lásd. gyurma.

Trudi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Zsuzsuci írta...

Nagyon jó nézetet választottál, és klasszul valósítottad meg!

Polyák Ildikó írta...

Ezt a képet én is lementettem, de túl "molyolósnak" ítéltem. Szép a háttered, jók a gyurmaizék, de - mondjuk - színben ennek sincs perspektívája: azaz a háromszög nekem felfelé áll, és nem előre-felfelé. De ez legyen a legnagyobb baj:)

36évi írta...

Nálam hangszórógyanús. :)))

Azt meg sajnálom, hogy nem futottál rá a zöldházra, rengeteget vívtam vele, de mivel a "tiéd" volt, elvetettem.
A millefiori zseniális ötlet, évek óta hátul van az agyamban, de tuti, hogy nem jött volna elő az eredeti láttán. Grat. :)

Zelnice írta...

Évi,ha ezt tudom írok neked, de tartani akartam magam a megbeszéltekhez. És nem bántam meg!
Katafa, molyolós, molyolós,de olyan jó volt csinálni :-)
A perspektíva meg...hát tudom, tudom.
A gyurma meg örülök hogy tetszik nektek :-)

36évi írta...

Ó, ne is izgasd magad, megvagyok a magaméval, de azok a modern dolgok annyira izgattak, annyira foltra valónak láttam őket. És tessék, én is mást csináltam. :)