2013. január 20., vasárnap

MACHU PICCHU


Örültem mikor meg láttam újra indul a csoport ,régebben  sokat nézelődtem ,olvastam ki mit vart mi volt a feladat.
Sokat gondolkoztam  meg tudok- e felelni majd a kihívásoknak de egy kis bátorítást is kaptam jelentkeztem .
A megadott ország  PERU  itt érdemes elkalandozni  ,csodálatos ország.(panoráma a link )


 Nagyon sok képet megnéztem de ez az  egy kép mindig vissza tért az emlékezetembe nem tudtam szabadulni tőle na nem is nagyon akartam  megfogott a látvány .


Machu Picchu ez a XV. században épült inka városa perui Andokban ,az Urubamba -folyó fölött,körülbelül 400 méteres magasságban fekszik.Nevét a közeli hegységről ,Machu Picchu (régi csúcs)kapta eredeti elnevezésről semmit nem tudunk .A romváros a természetet meghódító emberi munka lenyűgöző példája

A Machu Picchu valójában erőd volt az egyetlen teljes egészében érintetlenül maradt inka város
   
Machu Picchu két egymástól jól elkülöníthető részből áll .délen a mezőgazdasági szektort ,az északi oldalon pedig magát a várost találjuk .Gránitból épült házak,vallási és szertartási célokra szolgáló épületegyütteseket találunk itt.Az inkák egyébként nagyszerű építőmérnökök voltak ,mi sem bizonyítja ezt jobban ,mint hogy a város épületei tetejüket kivéve mind fent maradtak.Az építkezés során nem használtak habarcsot.masszív kőtömböket faragtak ki és azokat építették egymásra.A mezőgazdasági rész földteraszokból áll,amelyek csatornával rendelkeztek.
A dél -amerikai kecsua mitológiában a legfőbb isten a napisten .Inti .A tiszteletére utaló nyomokkal mindenhol találkozunk a Machu Picchu területén
Az UNESCÓ1983-ban vette fel a Matchu Picchut  Világörögség-listára ,jelezvén :a világ és az emberi leleményesség egyik csodájáról van szó.


.Megkezdődött a fejbe varrás ,amit anyag festés követet.
A4 lap nagyságú a  kiírás két lepedőnyi anyag lett megfestve ( jó lesz majd  valamire).
Már a megfestet anyag közepén láttam hogy hol van a Machu Picchu és a kőtömbök .




Anyag felvágás mért is ne közepén volt a hegy:)


Kőtömbök,  ég ,felhő , Machu Picchu  minden elem helyre rakása. Kétoldalas ragasztót használtam ,majd a szendvics össze rakása tűzés ,szegés.



13 megjegyzés:

36évi írta...

Hú, micsoda anyag! Na, ez tényleg telitalálat. Annyira kíváncsi voltam erre, mert azt hittem, közhely lesz, de baromira nem az. Gratulálok, Marika!

Márta néni azéris írta...

ugye milyen jó játék?! A munkád a technikád hasonló a képhez: nagyon messziről indul, és jól betalál.

ezkriszti írta...

Szerintem átadja a várakozás hangulatát is. Átlépni a kapun és valami különleges hely nyílik meg az ember előtt. Mókás, hogy mekkora anyag közepéből választottad végül azt, ami pont kellett. :)

patchwitch írta...

Mar e pp azt hittem, hogy senki nem fogja a Machu Picchut varrni. Nem csodalom, hogy nem tudtal szabadulni ettol a fototol. Lenyugozo! :) es nagyon jo, hogy meglett a megfelelo szinu anyagdarabka :)

dixike12 írta...


Volt egy kósza ötletem , hogy a Machu P-t varrom, de pontosan azért vetettem el az ötletet mert nem volt megfelelő anyagom, mert nem mindegy milyenek a szinek. te nagyon eltaláltad.

Polyák Ildikó írta...

Mindenki dicséri az anyagot, igen, persze, de azért abból a jó nagy darabban meg kellett találni azokat a részeket, amelyek pont oda kellenek. Először nem értettem,miért van fehér keret, de aztán rájöttem, hogy csak azon fotóztad.

Tünde írta...

Ehhez kell a szem és a bátorság, hogy az anyag közepén is meglásd a részleteket!

Trudi írta...

Csodás a festett anyagod Marika, jól visszaadja az ódon kövek hangulatát!

Elizanikó írta...

Ó, azok a kövek engem is csábítgattak. Sokszor megnéztem ezt a fotót, de nekem nem volt hozzá alapanyagom. Szép sziklákat festettél!

Nóra írta...

Érdekes rálátásból varrtad meg világörökségünk lenyűgöző darabját,a festett anyagaiddal telitalálat.

dióhéj írta...

telitalálat! nem könnyű vissza adni ezt a térbeliséget, és az ilyen anyagokból jól kiválasztani a megfelelő részleteket, neked nagyon jól sikerült.

Eleva írta...

Köszi a részletfotókat! Nagyon jó az anyagválasztás, szép lett a munkád!

szizsu írta...

Jó kis kép lett, pedig nem könnyű ilyen kicsibe, ilyen nagyot varrni, de Neked ez igazán jól sikerült.