2013. január 20., vasárnap

Peru - Ildi

Írhatnám a régen szokásos szöveget, hogy sok minden motoszkált a fejemben, de egy valami a legelejétől biztosnak látszott, hogy engem elsősorban a színek, a perui textilek színei vonzanak. Van nekem egy igazi (Peruból hozott) sálam és poncsóm is:)
Az eredeti elképzelés az volt, hogy nőket (női sziluetteket) fogok varrni absztrakt stílusban: sok élénk színű négyzetet, háromszöget, mondjuk ennek a fényképnek az alapján.

Aztán eszembe jutott, hogy van egy csodás szép "parfé" anyagom, aminek egy részén ott vannak ezek a perui színek: nagyjából pont' egy A4-es darabon, tehát nem a nők lesznek színesben, hanem a háttér. De azért a háttér gazdagítása érdekében valamit rá akartam nyomtatni.
Egy, a Maccu Picchutól készült légifelvételből Photoshoppal csináltam egy kontúrrajzot.

Bubble Jetben megáztattam az anyagot, viszont az eredmény majdnem teljesen kudarc lett. Ez az, amikor az ember finomságra törekszik, és annyira finom lesz, hogy nem is látszik.
Ezen elkeseredve megfordítottam a lap irányát, mondván úgysem fog látszani, hol a nyomtatás. A fénykép alapján kivagdostam a kontúrokat, ráragasztottam, átlósan letűztem.

Érdekes, hogy az asszonyok a levegőben lógnak, de ez valahogy mégsem zavaró, legalábbis számomra.

11 megjegyzés:

36évi írta...

Szerintem már sok lett volna a machu pichu bele. Még a fehér alapon is találgatós, hát még a színesen, az asszonyokkal a tetején. Így meg tudjuk, hogy ott van lelkileg, de nem zavarja meg a néniket.
A parfé csodás. Annyira jó újra a festett dolgainkhoz nyúlni. :)

Márta néni azéris írta...

Dupla csavar, hogy a nénik feketék, és a háttér színes, de ebben benne van a nők keménysége, és a környezet zordsága is.

patchwitch írta...

Ha nem irod, hogy "az asszonyok a levegoben lognak", nem is gondolok ra. Mert nincs az az erzes... A kereszttuzessel rogzitetted a fekete anyagokat vagy mashogy is?

Polyák Ildikó írta...

Fekete anyagra kétoldalas ragasztófátyolt vasaltam és abból vagdostam ki a kb. 2 mm-es kontúrokat.

dixike12 írta...

A háttér szinei tökéletesek szerintem, az asszonyok is, csak azt gondolom, hogy mi lett volna, ha előbb az egész le van tűzve , és az asszonyok utána vannak ragasztva. Persze lehet, hogy ezt
technikailag igy kell megoldani, ezt te jobban tudod.Nekem sincs olyan érzésem, hogy a levegőbe "lógnak", mert szerintem a jobboldali szin miatt tisztára a földön állnak.

Trudi írta...

Szerintem sok lett volna ebben a méretben az egész Machu Pichu (én is ezért vetettem el), de így teljesen jó. Nem semmi az a 2 mm-es kivágás... és felragasztás!

Elizanikó írta...

Akkor Te is bíbelődtél a kidarabolással, mint én. Sokszor csipesszel bírtam csak megfogni a darabkákat. :o)

Nóra írta...

Gyönyörű ez a festet parféd,a fekete kontúrokkal nekem nagyon harmonikus és tetszik. nem látom a levegőben lógni az alakokat.

dióhéj írta...

ó, nekem egyáltalán nem állnak a levegőben, mert annyira jó az elrendezés, hogy ott van a talaj akkor is, ha nincs is ott :)

olyan letisztult és profi az egész, hogy nem is nagyon tudok mást hozzáfűzni, kitenném a falamra :)

Eleva írta...

Én is elgondolkodtam, hogy a quiltet Peru színeivel próbálom megcsinálni. Neked ez teljesen jól sikerült. A színek mellett nagyon jók a fekete figurák is, annyira jól kijönnek belőle ezek a jellegzetes perui nők, (na persze nem kevés "manikűrözés" lehetett). A technika és a téma jó találkozása.

szizsu írta...

A technika ismerős, ez jó kis türelemjáték, de végeredmény rendben van, még ha úgy látod, hogy a levegőben lógnak akkor is.