2013. január 20., vasárnap

Peru...nekem

Első alkalom, hogy részt veszek ebben a játékban. Így utólag is köszönöm szépen a meghívást. A feltételek kedvezően módosultak, így remélem, még többször is lesz időm (kedvem, energiám és főleg ötleteim) ehhez  hasonló quilteket készíteni.
Az első mindjárt Peru.
A világon semmi kötődésem, kapcsolatom nincs evvel az országgal, és igen nagy a valószínűsége, hogy nem is jutok el oda soha.Ilyenkor igen nehéz valamit alkotni.
Hát ez lett az én képem

és a rövidke történetem:
Nagy sietségemben (lévén hogy megrögzött piacra járó vagyok) egyik alkalommal igen csak hideg volt és én nem vittem sálat. Kézenfekvő volt, hogy az első normális "szembejövő"sálat megveszem, nem fogok én fagyoskodni! Megláttam és megvettem egy széles, finom puha kávébarna sálat. Miután otthon kimostam, vettem csak észre rajta a feliratot: MADE IN PERU , ALPACA....(többi spanyolul)
Utánanéztem, milyen állat is ez, milyen fonal, stb. Innen tehát az ötlet: a képemen egy Peru hivatalos színeiben pompázó alpaca, a nyakában a sálammal.
Azóta ez a kedvenc sálam.

12 megjegyzés:

patchwitch írta...

Semmi kotodes?! Na ugye, hogy ugye, megiscsak van :))) nagyon jo, hogy leirtad :)

Polyák Ildikó írta...

Egyrészt zseniális a sálad sztorija, másrészt ötletes a nemzeti színű alpaka meg a sálja. Ja, és a csíkos keret. Talán a háttér anyag lehetett volna más, kicsit kevésbé mozgalmas.

Márta néni azéris írta...

Ez aztán egy tömör országösszefoglaló.A lámád fehér szine meg szinte vár arra, hogy a háttér szineivel fessék be az asszonyok a gyapját.

dixike12 írta...

Megint itt egy láma, nekem kedves, bár ez egy modern láma a szinei miatt, de azért nagyon jó, mert a háttér szinei: Peru, és a láma is perui szinű.

dixike12 írta...

Ja még elfelejtettem, hogy a sál ötlete maga a tökély, igy Peru-ból minden benne van.

Trudi írta...

Tetszik a csíkos keret, a láma színei is ötletesek. A tüll alatti festett anyagban akár a hegyek, völgyek is felsejlenek!

Elizanikó írta...

A keretről rögtön kitotóztam, hogy te varrtad. :o) Nekem is tetszik a sztori is és a képed is.

Nóra írta...

Nagyon helyes a történeted. Ez egy igazi alpaca,nagyon ötletesen a perui zászló színeibe öltöztetve.tetszik.

Eleva írta...

Egyszer elvittél erre a piacra, láthattam milyen "kincsesbánya", de hogy még MADE IN PERU is legyen..!
Meg nem mondom mitől, de a munka nagyon a te stílusod. Ötletes.

Marika írta...

Nagyon érdekes kincseket lehet találni egy egy piacon. Ötletes szép munka és olyan nagyon vidám .

szizsu írta...

Na ez a sál, ez a nem semmi ötlet! A szegély itt nem látszik, de arról láttam, hogy Te vagy az alkotó. Jó itt látni Téged!

36évi írta...

Fura, hogy amikor vasárnap néztem a bejegyzéseket, a tiedet nem láttam... Na, mindegy, pótolom:
tényleg annyira te vagy, többieknek mondom, ez tényleg alpaca, a láma csak cipel, a finom gyapjúfélét az alpaca adja. És még milyet? Cuki a történet, annyira jó, hogy tudtál kapcsolódni, nekem nem volt semmi benyomásom. :)
A háttér valami csoda, de a tüll nekem nem jön be. Annak volt valami oka?