2013. január 20., vasárnap

Titikaka tó




Peruról egyből a karakteres színek jutottak eszembe és fülig ért a szám, már láttam is egy kiszínezett lámát, de elbújtak előlem a gyapjúfonalaim és így ezt feladtam. Rengeteg dolog villant be elém, hogy mi minden jelenti nekem Perut : arany, inkák, spanyol hódítók,Nasca-vonalak, hátukon batyut cipelő asszonyok.
 Azután eszembe jutott egy régi film a Titikaka tóról és a rajta úszó szigetekről. Elkezdtem keresgélni a Neten és rátaláltam egy magyar bloggerre, aki Chilében él és körbeutazza a környéket, nagyon sok kulináris élvezetet is leír, ezermás kalandja mellett.  Annak ellenére, hogy véleménye szerint már nem élnek ott a szigeteken az uros indiánok, csak "dolgozni" járnak oda, nem tudtam elszakadni az ötlettől. Nagyon megragadott az ahogyan nagyon sokáig éltek ott, példájaként az emberi leleményességnek és alkalmazkodó képességnek. Utóbbira azért is nagy szükségük volt, mert majd négyezer méteres magasságban ahol az átlaghőmérséklet 10 C, állandóan vízen lenni, sokkal keményebb életet jelent, mégha olyan gyönyörű is az a környezet. Több család is élt egy egy szigeten és, ha valami olyan vita támadt köztük, amit nem tudtak megoldani, egyszerűen elfűrészelték a szigetet.

 A hátteret készítettem el először, tűzéssel együtt, ezt le is fényképeztem. Azután a többi elem felrakását kétoldalas ragasztó segítségével készítettem, felváltva vasaltam és tűztem. Minimum még egy képre való anyagot összevagdostam, mire elkészült az, amit láttok, de most is az az érzésem, hogy tovább kellett volna próbálkoznom. :-(  Majd legközelebb.

13 megjegyzés:

36évi írta...

Nem, teljesen kerek, beszédes, színes. :) Szóval nem kell tovább próbálkoznod. :)
A kalapokért utalom a hangszórót. :D

Márta néni azéris írta...

kemény emberek, Mindenki más ott elpusztulna. Én egy légifelvétellel kacérkodtam erről a tóról.

patchwitch írta...

Hehe, a kalapok tenyleg csucs! Es elsore beneztem, azt hittem 3Dben trukkoztel valamit, aztan kinagyitottam :))) es nagyon szep a viz szine, olyan "beleugros"

Polyák Ildikó írta...

Ezeken a szigetlakókon én is gondolkodtam. Nem tudom, mit akartál volna még csinálni: van ezen minden, aminek kell lennie:)

dixike12 írta...


Nekem is jó az egész, a szinek meg főleg el vannak találva.

Tünde írta...

Ó ezek a kalapok! :) Nagyon szépek a színeid!

Trudi írta...

Nekem így tetszik, ahogy van!

Elizanikó írta...

Nagyon jó, tetszik. Ötletesen van elkészítve.
Külön köszönet az írásért. Én erre nem találtam rá.

Nóra írta...

Nekem tetszik, vissza adja a hangulatot, amire gondoltál!úgy látom az aranyos kalapok többünket nem hagy hidegen,hiába na,nők vagyunk!:-)

dióhéj írta...

te, örök elégedetlen, nagyon jó lett, a kalapok mekkora ötlet!

Marika írta...

Mindenkinek a kalapok tetszenek háát nekem is ,nagyon szép munka.

Eleva írta...

Na, megint tanultam valamit. Még sosem csináltam felváltva a vasalást és tűzést. Tetszik, hogy ilyen színes. Ennek meg az lehet az oka, hogy ezt az üde zöldet kerestem én is (de nem találtam).

szizsu írta...

Egy kalapot kérem, ha kaphatnék, legalább kölcsönbe.
Olyan vidám a hangulat, jó nézni, tetszik.