2013. július 1., hétfő

Fejdísz 3D-ben

Először megfutottam a kis köreimet a neten, felelevenítve iskolai tanulmányaimat (jurta, lovak, solymászat, Góbi sivatag stb), de tovább böngésztem és rábukkantam a Khalkha mongol népcsoport esküvői ruháira:


 kép innen
Végül egy fejdísznél maradtam, ami türkiz és korall kövekkel van díszítve.
Megpróbáltam egy 3D-s képet varrni:
Először egy lapra megrajzoltam a díszt, majd ragasztós vetexre átmásoltam és felvasaltam egy ezüst színű fényes anyagra.

A lyukakba türkiz és korall színű köröket varrtam és a többi "anyagkövet " felvasaltam a mintám szerint. Gépi tűzéssel egészítettem ki:


A nagyobb köveket a hátoldaláról kitömtem:


Végül kivágtam a fejdíszt, a kisebbik ívre egy téglalapot varrtam, az oldalait háromszögekkel egészítettem ki, hogy legyen magassága a képnek és vatelinnel kitömtem :

 

7 megjegyzés:

Bob írta...

Pont ugy nez ki a foton, mintha egy parnan lenne a fejdisz, pedig az "csak" a hatlap. Csaloka, de nagyon klassz! Nagyon izgalmas lehetett csinalni (mondjuk azt a gyongyos reszt vagy haromszor elolvastam :)) kulonleges otlet a 3dvel. Valami lehet a levegoben, ezuttal en is gondolkodtam 3dben, pedig eszembe jutott, hogy fogom en ezt majd valakinek pukis boritekban elkuldeni, higy ne lapuljon ki, ha szukseg lesz ra... De majd valamelyikunk kitalalmvalami okosat :)

36évi írta...

Ez nagyon tetszik! Odavagyok.
(Azt olvastam, Amidala hercegnő (Tsar Wars) egyik ruhája is teljesen autentikus mongol viselet.)

Nóra írta...

Nekem is nagyon tetszik!
ötletes és szépen elkészített munka.

Márta néni azéris írta...

Nyugi, dobozban is lehet postázni.
Nagy munka volt, de megérte.

Bejus70 írta...

Fúúúúúúú! Erre nem is tudok mást mondani, elakadt a szavam! Eszméletlen!

dixike12 írta...

Nagyon ötletes, és biztos, hogy nagy munka volt, szép lett.

Polyák Ildikó írta...

Hú, ezt a képet én is letöltöttem, bár engem inkább az izgatott, hogy marad meg a haja a levegőben. Maga a fejdísz szuperül néz ki..