2013. július 1., hétfő

Te(l)jes káosz

Na hát ez aztán kemény dió volt. Mongolia teljesen rejtély volt (és maradt :() számomra. Olvastam egy csomó mindent, persze a szokásos módon hamar kikötöttem magánblogoknál és útleírásoknál a "hivatalos" oldalak helyett... Szóval megtudtam rengeteg dolgot, de mégsem állt össze egy kerek képpé a fejemben. Hát ezért lett puzzle az alap. Azért nem akartam teljesen hektikus módon mindenféléket rávarrni, így a számomra egyik nagyon megdöbbentő és ugyanakkor nagyon izgalmas információnál maradtam.

Eszerint a mongolok mind az öt általuk tenyésztett állat (ló, tehén, teve, bárány és kecske) tejét felhasználják és fogyasztják. Rögtön megjelent a fejemben egy tejjel teli vödör, amit korábban valamelyik fotón láttam. Ezt jelenítettem meg 3d formában a kép közepén, bele a tejet vliesből csináltam. A vödör pedig egy fél napocska formájú anyag körbehímezve, kivágva és összefűzve.

Az állatokat eredetileg méretarányosan akartam rétegezni, de csekély és megbízhatatlan állattani ismereteim miatt koncepciót váltottam, maradt az " ovis stílus".

 

 

 

 

 

5 megjegyzés:

Nóra írta...

Jól kitaláltad a tejecskével teli(nekem dézsa) vödröt,az puzzle állatkák meg aranyosak!

Márta néni azéris írta...

Üdítő változatosság a véres események után. Neked a lelked annyira tele van az anyasággal, hogy kicsordul, mint a tejecske.

Bejus70 írta...

A puzzléhoz határozottan dukál az ovis stílus... Szeretem! Vigyorgok szélesen...

dixike12 írta...

Aranyosak az állatkák, tényleg igy
puzzléba ágyazni jó ötlet volt.

Polyák Ildikó írta...

Leginkább az ötlet miatt hajolok mélyre előtted!