2008. június 4., szerda

Marokkó dióhéjban


No.
Többször nem kérek bocsánatot, mert úgyis elnézőek lesztek és attól jobban fogom érezni magam és jó így nekem szarul. Úgyhogy haragudjatok rám nyugodtan, ilyesmitől épül az ember :-)

Nagyon kevés időm volt-van, de nem akartam nem megcs csinálni, úgyhogy ez egy gyors egytálétel kategória. Először mindenfélét akartam felvarrni egy rózsaszínes vagy egy kék alapra, fehér boltívet, csipkés rácsokat, tevét, mozaikmintás anyagot, aztán eszembe jutott, hogy van egy csomó saját kézzel horgolt csipkém és hogy ezek mennyire emlékeztetnek a marokkói gyönyörű rácsozatokra. Aztán nem sajátot választottam, Manyi nénitől kaptam a fesztiválunkon (hosszas lelkendezés hatására, ez igaz) ezt a gyönyörű csipkét, amit végül beépítettem - édesanyja keze munkája. A festék kevés kotyvasztás után sikerült ilyenre, elégedett vagyok vele.

A mintás szél egyik kedvenc anyagom, Zsuzsucitól származik :-) a mozaikok világát idézi, igaz a képen ez alig látszik.

Nagyjából ennyi, szépeket varrtatok, azért nézegettem, de most hétvégéig még hajtás van nekem, utána jól beszólok mindenkinek.

10 megjegyzés:

Elizaniko írta...

Ne csigázz ! :o)

btrudy írta...

Azért ne csüggedj, remek ötlet volt a csipke!

36évi írta...

Rémes, hogy neked még egy ilyen egytálétel is milyen ínycsiklandózóra sikerül... :)))

Én azért egy kicsit sajnállak, hátha mégis jobb lesz neked. Nekem jól szokott esni az elnéző fejsimi vagy részvétteljes vigyor. :)))

Manyi nénit meg innen csókdossuk, remek ügyért áldozott. :)

dióhéj írta...

Hát...még nem tudja...remélem nem haragszik meg érte, ezúton is köszönöm neki :-)

dióhéj írta...

Ó, nem csüggedek trudy...most ennyire futotta. Tetszeni azért tetszik, csak sajnálom, hogy nem volt több időm...a vasaló összehúzta a szürke közbélést, amire már rá volt tűzve a fedlap...ki kellett vágnom a négyzet közepét hátulról, de még így sem szép sima...látszik is...amúgy élőben jobb, mint a képen, de tény, hogy ez a kevésbé kedvencem a sajátjaim közül...pedig az én gyerekem.

agibo írta...

Csipkerács... rácscsipke...
Jól kitaláltad. Szép. Az eddigi munkáidtól -stílusában- ez tér el a legjobban.

Ildi írta...

Valóban egytálétel, de pl. én imádom a rakott krumplit.
Más: Megtennéd, hogy a képeket felpakolod abba a flickr/picasa albumba, hogy teljes legyen a kiállítás? Majd ha ráérsz..

dióhéj írta...

igen...ígértem már a múltkor is, de aztán máshogy alakult a sorsom...hétvégén egy kis lélegzehez jutok és megcsinálom az összeset...tényleg nem nagy munka, csak neki kell ülnöm....jó volt most kikapcsolódni itt egy kicsit

Elizaniko írta...

Hogy Te miket nem tudsz összedobni ! Szerintem nagyon paszol a témához, nekem is tetszik !
Egy jobban sikerült fotót kérhetünk , majd ha ráérsz?

Mártamásé írta...

Nagyon egy húron pendülünk, mert én is meghorgoltam egy rozetta félét, hogy majd befestem, azután elsodorta az élet.
Szóval érthető okokból nekem tetszik. :-))

Ha pakolod a képeket kukkants rám, mert nem az első kép a kész munka.