2008. június 3., kedd

never ending quilt


kezdem az elnézést kéréssel, bár a sors fintora, hogy végül elkészült időben - máramennyire az elkészült szó használható ebben az esetben - szóval vasárnap éjfélkor kész voltam, de elfelejtkeztem arról az apróságról, hogy laptopom szervízben és a kölcsöngépen amin most dolgozom nincs kártyaolvasó így nem tudtam leszedni a képet a kártyáról, csak ma reggel jutottam oylan géphez ahol ez sikerült. nade a lényeg, hoyg most itt van.

Abban a pillanatban, hogy olvastam a kiírást biztos voltam benne, hogy ilyet akarok, imádom a marokkói mozaikokat, a szimbólumaikat, a 8 ágúcsillagot, az indákat. Azt is tudtam, hogy kelta qulittel szeretném megcsinálni. A problémák a megvalósításkor kezdődtek. Hogy nem kaptam megfelelően vékony ferdepánt készítőt, így nekiáltam simán vasalással... hát horrorisztikus volt, vagy 3 estét elszurtam bénábbnál bénább próbálkozásokkal, - mindet ugye vizsgaidőszak közepén, foylamatosan lelkiismeretfurdalásom volt, ha varrtam azért, ha tanultam azért. azért inkább a tanulást választottam, érdemes volt, 94% lett a matekom:) - majd végre kb. egy hete a varrógépcentrumban kaptam ferdepántkészítőt. De a rávasalható ragasztóra már sajnáltam a pénzt, hiba volt, iszonyat szívás volt így felrakosgatni az indákat, vagyis nem is hogy nehéz volt, hanemcsak lassú. és akkor jöttek a csillagok, amit kiderült, hoyg a 8 ág, az 16 hajtás, és az 5 centis mintában képtelen vagyok hajtott széllel elkészíteni, pedig szétégettem magam a vasalóval. Akkor jött a vasárnap és beláttam, hoyg ez nem fog menni, sima szegetlen szélű csillagok és négyzetek lesznek. De persze nem tetszik, túl egyszerű. Ésa kkor kiatláltam és kézzel hímzek rá, sokat,sok-sok díszítő tűzést, hímzést, gyönygöt, flittert szeretnék rá, de ez nagoyn sokáig fog tartani. De hamarosan indulunk nyaralni, viszem magammal és majd a homokozó szélén öltögetek, gyönygyözök amíg el nem készül.... majd mutatgatom mi lett belőle.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ha fel fogod tunningolni a hímzésekkel, akkor a gépi applikációt le is bonthatod, meg fogja tartani. Vagy nem? Várjuk a közvetítést a homokozó széléről.

dalia írta...

nincs rajta gépi applikáció, csak ragasztófátyollal van felvasalva

dixike12 írta...

Szép ez igy is csak látszik hogy tényleg nincs befejezve,nem egyszerűek ezek az ablakok meg a mozaikok, látom ezt másnál is.

Névtelen írta...

Hát valamivel csak fel van varrva a bal alsó kék nyolcszög. arra gondoltam.

dalia írta...

az már kézi, ott kezdtem el próbálkozni tegnap este

36évi írta...

Hohó, látom, működik a hsz-jelző kézülék, akkor msot engem láttok mindenhol. :)))

Szóval testvérkém, te is jól belevágtad a fejszédet ebbe a dologba... Gondolkodtam én is a keltán, de gyorsan elvetetttem. Iszonyat nagy meló, látom a munkádon is. Nagyon jó lesz, ha tényleg a végére jutsz, a kezdet nagyon bíztató. Várom a folytatást és leborulok, hgy ezt bevállaltad. :)))

dióhéj írta...

nekem ez tetszik a legjobban a négy munkád közül...ízléses nagyon...

dalia írta...

dióhéj köszi, énis ezt szeretem a legjobban, befejezetlenségével együtt. Ezértis haladok vele lassan, mert precizításra vágyom, használni szeretném majd, vagy legalábbis nagyon kitanulni a technikát.
Mivel mostanában keveset varrok, és szeptembertől nappalis egyetemista leszek, szóval még kevesebbet fogok varrni, évekig, így elhatároztam, hoyg minden kulturaquilt más és más technikával fog készülni, hoyg kipróbálhassak sok mindent.