2008. szeptember 9., kedd

Új forduló - október 31.

Mivel kicsit késtem, úgy gondolom, hogy adjunk magunknak több időt - pláne, ha figyelembe vesszük az októberi foltvarrós események túltengését. Megfogadtam tanácsaitokat - majdnem. Maradjon hathetente egy új ország, de minden alkalommal lesz egy kis "nehezítés", azaz valamilyen korlátozás.
Már többen sugalltátok nekem itt-ott, hogy jó lenne szép hazánkat is bevonni a játékba. Hát legyen! Legyen akkor Magyarország! DE a piros-fehér-zöld színek egymás mellett nem használhatóak fel, illetve csak minimális mértékben (mondjuk Dióhéj elhasználhat 1-1-1 méter cérnát a tűfestéséhez). A határidő október 31., mert elseje ünnep.

14 megjegyzés:

Colette írta...

Gratulálok a döntésedhez, pontosan ezt szerettem volna hallani, remélem, hogy mások is felkiálltottak, mikor ezt olvassák.
No és,hogy pont hetediknek választottad... nem akarom misztifikálni, de tényleg őszintén örülök. Csodálótok: Colette

dióhéj írta...

Ó
"A hetedik te magad légy!"
De jó :-)

Elizanikó írta...

Szombaton hazafelé a buszon merengtem a nap eseményein. El is döntöttem, hogy varrok egy minquiltet a városunk egyik nevezetességéről is. Már úgyis bennem érlelődött egy ideje. Köszi Ildi !

dixike12 írta...

Lehet hogy hülye kérdés, de a három szin együtt nem használható ? vagy külön külön esetleg, mert ha egy tájképet akarok mondjuk, akkor a zöldet nem nagyon lehet nélkülözni, illetve irtad hogy minimális mértében hát majd meglátjuk.

Elizanikó írta...

Szerintem Ildi úgy gondolja, hogy ne így használjuk a piros-fehér-zöldet:
http://elizaniko.blogspot.com/2008/05/magyarorszg-5.html

Amaranta írta...

Én köszönetet szeretnék nektek mondani azért az élményért, amit ezen a blogon keresztül tőletek kaptam. Tegnap este-éjszaka végignéztem újra, sokadszorra! Annyira örülök, hogy folytatjátok, és nem kényszerből, hanem mert élvezitek.

Szép éjszakát szereztetek nekem, tele volt színekkel, varrással, a quiltjeitekkel álmodtam és veletek, habár csak néhányatokkal találkoztam eddig személyesen. És varrtam én is álmomban, nagyon klasszul sikerültek :-D, ami az életben azért nem így van. És volt, hogy felébredtem, de mikor visszaaludtam, folytatodott az álom tovább. Még egyszer köszönöm nektek ezt a sok színes élményt és információt a kultúrákról.

Polyák Ildikó írta...

Kedves Amaranta!
Mi ugyan személyesen nem ismerjük egymást, de köszönöm/jük lelkes szavaidat. Varrjál Te is Magyarországot! Tudod, volt már rá példa, hogy betettünk "külsősök" munkáit is.

kastanie írta...

Én már javasoltam a múltkor is, hogy ezentúl bárki készíthessen munkát.

Polyák Ildikó írta...

Belejavítottam, hogy egyértelmű legyen, mire gondoltam.

Trudi írta...

Szuper, ennél nehezebbet nem is találhattál volna! De ettől lesz érdekes.

36évi írta...

Hú, nekem a foltvarrós barátnéim mondták ma délelőtt, mivel én még akkor nem olvastam, hát,tátva maradt a szám. nagyon tetszik, hogy lesznek korlátok, még tovább tipródhatunk, még jobban körbejárjuk a témát, technikát. Már vannak gondolataim...

Colette írta...

Kedves mindnyájan, a Mo.-i forduló után nem szeretnétek más városokban is kiállítatni a képeket??? Ha sikerül felérnem a Határtalanul kiállításra, akkor beszélhetnénk róla, Győr és környékében tudok segíteni.

Polyák Ildikó írta...

Ez nagy megtiszteltetés lenne nekünk. Azért először nézd meg őket...

Névtelen írta...

A legjobb ötletem torpedóztad meg a trikolor kihagyásával...de nem baj. Egy fejét levágod, nő helyére három. A faluból ki se fogok menni.(mármint témában)