2009. június 1., hétfő

Emlékezés...


Sajnos ez az ország nem nagyon tudott "megragadni" engem. Sokáig keresgéltem, vártam az ihletet, nem nagyon jött. Közben a hírekben hallottam, hogy megint atomrobbantás volt Észak-Koreában, újabb fenyegetettséget okozva ezzel Dél-Koreának, vagy a világnak. Ekkor találtam ezt a képet, ami - gondolom - egy temetőt ábrázol, ahol egy szinesbe öltözött, szomorú nőalak látható. Ez lett belőle. Sajnos épület nincs rajta - esetleg a fala - de azért remélem Ildi nem zárja ki. Pagodát nem szerettem volna varrni.
A technika a szokásos volt, kétoldalas vetex-szel került az alak a festett anyagra, amin dolgoztam akrillal és olajpasztellel is, majd jött a tűzés. Szegélynek találtam ezt a koreai vagy kínai írással telenyomott anyagot.

11 megjegyzés:

Zelnice írta...

Nagyon tetszik!!!
A kövek nagyon jók, és a nagy halotti szürkeségben a színes ruha, maga az élet.

agibo írta...

Az alak testtartása nagyon jól visszatükrözi a szomorúságát. Eltaláltad nagyon.

Mártamásé írta...

Hatása olyan, mintha épület lenne.
Nekem is tetszik a szürke- színes kontraszt.

Trudi írta...

Köszönöm, most "erőre kaptam", már majdnem feladtam.

Elizanikó írta...

Nagyon szomorú kép.

Dehát egy temető az bizony szomorú.

Trudi írta...

Mit mondjak!? az égő kapuk látványa sem vidámabb.

Névtelen írta...

Érzelmileg nagyon a helyén van a kép, ha meggondoljuk, hogy az északi szomszéd folyamatos fenyegetettséget jelent ennek az országnak.

Zsuzsuci írta...

Nagyon jó!Tetszik!

Polyák Ildikó írta...

Szuper lett, Trudi! Lehet, hogy "utáltad" Dél-Koreát, de a végeredmény nagyon megkapó. Azt hiszem, még sohasem láttam quilten temetőt.

Trudi írta...

Köszönöm, közben én is gondolkodtam, de nem hiszem, hogy láttam volna. De mit tegyek, ha ez a kép fogott meg, főleg amiatt, hogy a nőalak annyira "kiviláglik" a képből.

36évi írta...

Na, ezért jó a mi játékunk, olyat is megvarrunk, amit "épeszű foltvarrónak" sosem jutna eszébe. Ugye, nem értitek félre?

Nagy ötlet, a kövekért odavagyok.