2009. február 22., vasárnap

KENYA_Nakuru felé-városi ruhában
Posted by Picasa

10 megjegyzés:

Felber Irén írta...

Amint megkaptam az információt, hogy Kenya lesz a következő ország, nagyon megörültem. Ennek több oka is van, bár még nem jártam arrafelé, mégis szeretek legalább virtuálisan Velük lenni. Csodaszép, többre érdemes ország ez. Hihetetlenül barátságos, romlatlan, CIVILIZÁLT emberek népesítik be a ragyogó tájat. Amit a turisták látnak, az épp olyan csinált, mint akár Elba kincsei...
Kapcsolatban vagyok a Taita Alapítvánnyal, akik az afrikai, elsősorban kenyai árva gyermekek sorsának jobbítását vállalták magukra. Sok szép, ugyanakkor fájdalmas fotót küldtek nekem... erről később bővebben..
Szóval lehet itthon gazdasági válság...recesszió..., meg amit meg kell élnünk, és meg is kell tapasztalnunk.. mindegy. Itthon is és szerte a Világon a gyerekek a legfontosabbak. Amit tehetünk, tegyük meg. Legfeljebb kevesebb vacakot veszünk, s így kevesebbet dobunk a kukába.Afrikában (is) örülnek mindennek. Az ételnek, a víznek, a napsütésnek,de leginkább az egészségnek.Minden csepp számít a tengerben..
A képemről: Nakuru felé
Iparkodtam a kiírásnak megfelelni, tehát az állatokat, alkonyati, hajnali képeket mellőzni.Direktnek éreztem volna a különféle növényeket-, hisz nem ez van a kép fókuszában-, ezért a homogén "zöldség".
A rozsdával való festés régóta a kedvenceim egyike, igencsak a kedvemre való volt.. Rozsdával az utat festettem egy halovány tónusra

Felber Irén írta...

Nem értem a végére.. Az alakok fototransferrel, akrilfestéssel készültek-már megint!, bocs-. Az autó belseje applikáció, a többi gépi tűzés, sajnos a fotó nem igazán jó. Az egész munkát tüll-szerű anyaggal fedtem be, amelyet az alakok körül kivágtam, hogy a finomabb részletek is láthatóak legyenek.
Köszönöm, hogy megvarrhattam, remek napokat éltem meg!

dióhéj írta...

Jó meg szép meg minden, jól is mutat...sok ilyet csináltam én is, ami fototransfer, nyomtatás, sőt még akriloztam is, minikártyákon és egy nagyobb képen is, amit régóta varrok, ezekkel csak az a bajom mindig, hogy alig van bennük varrás.

dixike12 írta...

A Kenya határideje nem március 31,??,,,,,?????

Felber Irén írta...

De igen, csak temérdek munkám van addig, s ez eléggé izgatott. A képen annyit dolgoztam, mint a többin, csak hamarabb kezdtem. Egyébként sokat varrtam rajta,csak most épp nem kézzel, hanem géppel.
És jól esett. Remélem,azért belefér a sorba...I.

Zelnice írta...

Azért jöttem,hogy megnézzem: van-e már ihletről bejegyzés,erre egy kész munkával találkozom :-)Nagyon tetszik a perspektíva, meg a sok átgondolt részlet.
Jó munkát az egyebekhez, bármi legyen is az.

Cic írta...

Jellemzően a fordított gondolkodásmódomra ;-), amikor a telefonban mesélted, hogy mit ábrázol a képed, én úgy képzeltem el, hogy az oldalablakon nézel ki. :-)
Nagyon jó lett! Nálam egyelőre még ihlet sincs...

Polyák Ildikó írta...

Nekem nagyon tetszik, pont azért, amit Dió kritizált. Mert annyira helyén van az a kis fotótranszfer darab. Annyira belesímul az Irén által csinált háttérbe. És baromira eredeti a perspektíva: autóból kifelé nézve - távolról, de mégis ott.

Névtelen írta...

És a nő tartása is nagyon ott van.Bár nem látom, hogy MNB cipőt viselne, de van valami igen méltóság benne.

brummogdaimacik írta...

Irénke, nagyon tetszik a kép, igen, éppen az hogy az autóablakon át...meg a hangulat...én is kapcsotaban vagyok *onnanfelől* jövő szükségek válaszolásával...szeretettel ölellek ezen a fórumon, ahogyan a Többieket is:
Annamari