2009. február 5., csütörtök

Gaucho

Amikor Ildi elárulta, hogy következő állomásunk Argentína, nekem azonnal a pampa ugrott be – jól van na, természetközeli vénám mindig előjön, lett légyen szó bármilyen témáról :-) – sokáig vívódtam, hogy a pampát milyen formában ábrázoljam, hogy ragadjak-e ki egy jellegzetes növényt, vagy csak úgy általánosságban, de aztán beugrott, hogy igazán jellegzetes élőlénye nem is növény, hanem állat, egész pontosan a szarvasmarha. Argentína marhatenyésztő nagyhatalom, mintegy 55 millió haszonállatot tartanak. S, hogy kik terelgetik ezeket a jószágokat? Hát a latin-amerikai "cowboyok", azaz a gauchók.

Keresgéltem ihletadó képek között, találtam egy grafikát, ami igazán megfogott az egyszerűségével és eldöntöttem, azt használom sablonnak a mola technikához. Mint azt a blogomban is írtam, hogy ha nekem egyszer valaki azt mondja, hogy önként és dalolva fogok molát varrni, körbemosolygom. :-)))

A háttéren valahogy nem is méláztam, az szinte egyértelmű volt számomra, hogy poncho legyen.
S hát végül, ez lett belőle:


14 megjegyzés:

dixike12 írta...

Nagyon jó, csak a rojt kell a szélére???

Violini írta...

ez a marhaábrázolás nem jutott volna az eszembe :-)
jó, szeretem az elvonatkoztatott dolgokat, én leragadtam volna ott, hogy nem tudok marhát (se) rajzolni.

Cicvarek írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Cicvarek írta...

a poncsó széle rojtos

Névtelen írta...

Nagyon kemény a pasi...a marha már minden formában megfordult a fejemben, még egy hatalmas húskonzerv formájában is, de végül nem mertem bevállalni.

Mártamásé írta...

Marhajó!

Zsuzsuci írta...

Őtletes, érdekes!

Ildi írta...

(Újabban elszállnak a megjegyzéseim) Szóval, azt írtam, hogy jó tökös spanyol lett belőle. A rojt is tetszik nekem, csak kicsit talán hosszú.

btrudy írta...

Nagyon "macso", talán a rojt lehetne kicsit rövidebb...

Cicvarek írta...

Ildi, btrudy! Itt Istenhátamögött-alsón már az is nagy szó, hogy egyáltalán kaptam fekete rojtot. Ha alapra varrásnál is nagyon zavarónak találtatik, akkor esetleg meg lehet rövidíteni.

36évi írta...

Nahát, mola!!! A büdös madár után ez egy példás mutatvány. :) A pasi nagyon macsó, khmm gauchó.
A rojt meg tök jó, ha rövidebb lenne, akkor szőnyegszerű lenne. Le ne vágd! :)

Felber Irén írta...

Jó asszociáció! Nahát! A rojtok a Te fejedben vannak, hagyd, ahogy Neked tetszik. Irén

dióhéj írta...

Na itten meg lefelé haladva elfogyott a lendületem úgy látom, ide nem is szóltam, pedig tetszik nagyonis, és nem keveset időztél vele azt hiszem. Kifejezetten jók a rojtok a szélén szerintem.

Névtelen írta...

情趣用品,情趣,情趣用品,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片