2009. február 5., csütörtök

Gaucho

Amikor Ildi elárulta, hogy következő állomásunk Argentína, nekem azonnal a pampa ugrott be – jól van na, természetközeli vénám mindig előjön, lett légyen szó bármilyen témáról :-) – sokáig vívódtam, hogy a pampát milyen formában ábrázoljam, hogy ragadjak-e ki egy jellegzetes növényt, vagy csak úgy általánosságban, de aztán beugrott, hogy igazán jellegzetes élőlénye nem is növény, hanem állat, egész pontosan a szarvasmarha. Argentína marhatenyésztő nagyhatalom, mintegy 55 millió haszonállatot tartanak. S, hogy kik terelgetik ezeket a jószágokat? Hát a latin-amerikai "cowboyok", azaz a gauchók.

Keresgéltem ihletadó képek között, találtam egy grafikát, ami igazán megfogott az egyszerűségével és eldöntöttem, azt használom sablonnak a mola technikához. Mint azt a blogomban is írtam, hogy ha nekem egyszer valaki azt mondja, hogy önként és dalolva fogok molát varrni, körbemosolygom. :-)))

A háttéren valahogy nem is méláztam, az szinte egyértelmű volt számomra, hogy poncho legyen.
S hát végül, ez lett belőle:


13 megjegyzés:

dixike12 írta...

Nagyon jó, csak a rojt kell a szélére???

Zelnice írta...

ez a marhaábrázolás nem jutott volna az eszembe :-)
jó, szeretem az elvonatkoztatott dolgokat, én leragadtam volna ott, hogy nem tudok marhát (se) rajzolni.

Cic írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Cic írta...

a poncsó széle rojtos

Névtelen írta...

Nagyon kemény a pasi...a marha már minden formában megfordult a fejemben, még egy hatalmas húskonzerv formájában is, de végül nem mertem bevállalni.

Mártamásé írta...

Marhajó!

Zsuzsuci írta...

Őtletes, érdekes!

Polyák Ildikó írta...

(Újabban elszállnak a megjegyzéseim) Szóval, azt írtam, hogy jó tökös spanyol lett belőle. A rojt is tetszik nekem, csak kicsit talán hosszú.

Trudi írta...

Nagyon "macso", talán a rojt lehetne kicsit rövidebb...

Cic írta...

Ildi, btrudy! Itt Istenhátamögött-alsón már az is nagy szó, hogy egyáltalán kaptam fekete rojtot. Ha alapra varrásnál is nagyon zavarónak találtatik, akkor esetleg meg lehet rövidíteni.

36évi írta...

Nahát, mola!!! A büdös madár után ez egy példás mutatvány. :) A pasi nagyon macsó, khmm gauchó.
A rojt meg tök jó, ha rövidebb lenne, akkor szőnyegszerű lenne. Le ne vágd! :)

Felber Irén írta...

Jó asszociáció! Nahát! A rojtok a Te fejedben vannak, hagyd, ahogy Neked tetszik. Irén

dióhéj írta...

Na itten meg lefelé haladva elfogyott a lendületem úgy látom, ide nem is szóltam, pedig tetszik nagyonis, és nem keveset időztél vele azt hiszem. Kifejezetten jók a rojtok a szélén szerintem.