2009. február 8., vasárnap

Milonga - Argentina - Évi




Hiába nézegettem rengeteg képet mindenfelé, mindig az argentín tangóhoz sikerült visszakanyarodnom. Na, és akkor még ebben a kategóriában is megsasoltam számtalan jobbnál jobb fotót. Szinte az utolsó pillanatban találtam rá a munkám eredetijére, és annyira rendben volt minden szempontból, hogy kénytelen voltam valahogy összehozni. :)


Pont mgfelelt a célnak, hiszen mindenképp ábrázolni akartam a szenvedélyt, de mellette a légiességet, a játékosságot, a kacérságot, szóval mindent, amit a tangó egyik fajtája a milonga takar. (A milongáról ejtek majd holnap egy nagyobbacska ömlengést a blogomon, akkor linkelek is.)

Ez a kép annyival volt több ezeknél, hogy a kedvenc műfajomban, az art deco (art novo) stílusában festődött. Na, sejthetitek, mekkora öröm-bódottág volt ez nekem. :)))



Persze, mivel minikivitelben sikerült rátalálni, meg kellett rajzolnom A4-ben.

Aztán a kétoldalas ragasztóra kimásoltam a nagyobb elemeket, felragasztottam a megfelelő fekete, piros és fehér anyagra, majd kivágtam.
Mivel persze a papír felől rajzoltam fel a rag.-ra, minden a tükörképe lett. Ezt már előre átláttam, de időhiány miatt nem csináltam meg a szkennel-megfordít-kinyomtat procedúrát, abban maradtam magammal, hogy jó lesz a tükörkép is.
Ezért mindenki megfordult:

Aztán jött a legózás, ragasztgatás. Az alant látható állapot a péntek esti.


Ekkor tartottam ott, hogy a családtagjaimnak egyértelműen tetszett, és nekem is, tehát, ha tovább megyek, vagy sikerül megcsinálnom és nagyon klassz lesz, vagy mellényúlok valamivel, és menthetetlenné válik. Úgyhogy ezen a pontot betojtam. Mindez ma délutánig tartott, amikor nem húzhattam tovább az időt, nekiálltam.

Ügyes húzásnak találom, hogy a tűzéshez egy olyan öltésfajtát választottam, aminél kétszer ölt ugyanoda a gép, ezért vastagabbnak tűnik, szinte olyan, mint egy himzőcérna. Mindenképp ezt a hatást szerettem volna erősíteni, hogy vonalasan kontúrozom, és nem teljesen a szélén. Az uram meg is jegyezte, hogy ettől olyan rajzfilmes lett, ami neki nagyon bejött. :)
Az a helyzet, hogy nekem is. ;)))


Na, szóval ez történt. Tudom, hogy nem mentség, hogy szerdán tudtam meg a végdátumot, mert végig 15-re terveztem. És ahogy ez lenni szokott, folyamatosan dolgoztam (szerdát kivéve) a beteg kolléganőm helyett. És még ezután jött a tétovázás.

15 megjegyzés:

Cic írta...

Nekem is első gondolatom a rajzfilmszerűség volt, nagyon tetszik! :-))

Dituka írta...

Tükörkép ide vagy oda ez fergetegesen jó lett.

Polyák Ildikó írta...

Érzéki! és persze jól van megcsinálva.

dixike12 írta...

Most már nem bánom, hogy nem a tangómat tettem fel.Bámulom, hogy vonalakból mit tudsz kreálni. Nagyon szupi!!

36évi írta...

Kösz, lányok, az igazsághoz hozzátartozik, hogy most extra mód kifáradtam agyilag, pedig a munkára ránézve ez nem indokolt. Nemg igazán értem.
Asszem, csak az ideg volt.. megyek is hamar aludni. :)

Trudi írta...

Amit szerettél volna, a légiesség, a szenvedély, meg a többi, mind átjön. A tűzéssel igazán fantasztikus.

dióhéj írta...

ilyenkor mindig megfogadom, hogy én is csinálok fázisfotókat, mert olyan jó nézni másokét, klassz lett igazán!

Zelnice írta...

Tényleg, mint egy amerikai gengszter a régesrégi rajzfilmeken :-) most jött meg Argentínából, és a tangótudásával hódít egy füstös bárban, a nő meg elalél a karjaiban. Nekem ez a sztori jut eszembe. Nagyon ütős a fekete-piros, és olyan jól átjön ezen is a szenvedély!

Elizanikó írta...

Nálam tiéd a hangszóró ! Nagyon tetszik.

36évi írta...

Kösz, Trudy, látod, ettől rettegtem, de csak sikerült. :)
Druszám! Csinálj, mert nagy segítség a többieknek. Nekünk is, de a külsős olvasóknak is.
Vio! Mikor kész lettem, én is elbizonytalanodtam, hogy nem lett-e túl amerikás. De láttam mai képeket hajszálcsíkos öltönyös fazonokról ekkora pajesszal. :)
Anikó! Kösz.

Mártamásé írta...

De jó , hogy nem ezt a témát választottam, nagyon erős a felhozatal.
Mit csináltál volna, ha 15.-éig lett volna időd?

36évi írta...

Valszeg ezt, csak rinya nélkül. :)))

Névtelen írta...

Ha ennyire jótékony hatássl van rád a rinya, akkor szivesen hozom rád a frászt már a határidő előtt két héttel valamivel.

Felber Irén írta...

Szia,néha be kell vallanom, hogy irígy vagyok!Gratulálok, nagyon inspiráló a munkád. Örülök, hogy nem tangót varrtam. Irén

36évi írta...

Oké, rendben, Mártikám! :)))
Kösz, Irén! :)