2009. február 6., péntek

Pingvinélet


Képem a Magellán pingvinek egy kis csoportjáról szól. Ezek a pingvinek Argentina patagóniai részén élnek, A Valdes félszigeten, Punta Tombo-nál. A túraútvonalak tervezésénél, állitólag kihagyhatatlan. Sok pingvines képet láttam, igy ezt elhiszem.Nevüket Ferdinánd Magellánról kapták, aki erre a földrészre érvén, először őket látta meg.Párválasztásukról, már korábban irtam, a kavicsdobálós párválasztás teljesen lenyűgözött azért maradtam végül is ennél a témánál.Mikor kiválasztották egymást, elvonulnak fészket rakni,bokros, kavicsos, füves helyre, ahol fölbevájt lyukakban, üregekben költenek.Sokat gondolkodtam, hogy a pingvinélet hozzátartozik-e egy ország kultúrájához, de meglepően sokat olvastam róluk a neten és könyvben is, szinte minden az országról szóló leirás emliti ezeket a csodálatos kis állatokat, és nem láttam olyan túrakinálatot, ahol nem szerepel ezeknek a pingvintelepeknek a meglátogatása, ezért döntöttem igy, hogy ez lesz az én argentin quiltem.Volt más próbálkozásom is erről a blogomba irok, és felteszem a képeket is.

15 megjegyzés:

Zelnice írta...

A kavicsok azok gyöngyök, ugye? És a dombok, az is fotó? nem látszik eléggé, sajnos. A pingvineket nem lehet nem szeretni :-)

dixike12 írta...

A kavics nem gyöngy, igazi kavics picibe. A domb erdő nem fotó anyag.

Névtelen írta...

Igen, ez a jobb, mint a tangó. Bá az se rossz. az az összesimulás....

dióhéj írta...

bizony, még én is tanákoztam pingvines leírással és olvastam amit írtál a köves párválasztásról, olyan kedves történet, a kép is jó lett, csak olyan kisfelbontású képeket raksz fel mindig, brühühü, pedig úgy megnézném a pingvineket közelről is

dixike12 írta...

Azért kis felbontásu, mert nagyon béna vagyok a képek kezelésével, egyszer sikerült a gépet beállitani, aztán mikor lemerül és feltöltöm, mindig előlről kéne beállitani és mit gondolsz mikor merül le mindig? például ma mikor fényképezni kellett volna.Ilyenkor újból kell programmozni, ha Lillám hazajön megtanulom, mert övé volt gép, nekem egy kicsit hm hm komplikált.

Mártamásé írta...

Jó, hogy felvállaltad a pingvineket, az édes kis kavicsokkal. Kár, hogy a fekete-fehér eleganciájuk nem jön át.

Dituka írta...

Most már teljesen elbizonytalanodtam.Annyira jók a képek,hogy már nem is tudom melyik tetszik a legjobban

Cic írta...

Dituka, s még nincs is vége, hisz hiányzik öt munka. ;-)

Zsuzsuci írta...

Jó kis képet varrtál,Zsuzsa! És olyan jó, hogy Neked is vannak gondjaid a képfelrakással:)

Dituka írta...

Nagyon jó lett a képed.
Az a meredek partoldal ahol a pingvinek állnak mesterien van megalkotva.Nagyon kedves nekem ez a kép

Polyák Ildikó írta...

Nagyon klassz a varrás meg a fotó összemosása. És jó hogy vannak pingvinek a gyűjteményben.

Trudi írta...

Nagyon jó lett, de mit jelent azt, hogy a domb erdő nem fotó anyag?

36évi írta...

Trudy!
Vio kérdezte, hogy a domb is fotóból van-e, erre jött a válasz. Na, hát pont ez nyűgöz le, csodás a táj, az apró részletek, Zsuzsi, ez nagyon klassz lett! Megyek, megnézem a többit. :)

dixike12 írta...

Trudy4 ha benézel a blogomra, ott leirtam, hogyan készült.

Felber Irén írta...

Igazán megkapó a képed hangulata. Szeretnék ott lenni. A kivitelezés ragyogó. Tetszik!