2009. március 31., kedd

A leghíresebb kenyai - Ildi

Persze én is vacilláltam, de viszonylag hamar megállapodtam egy kép mellett. Bár tudtam, hogy egyrészt nem az én stílusom (már ha van ilyen egyáltalán), de úgy gondoltam, életemben egyszer muszáj megpróbálkoznom egy portréval.
Sue-tól kértem és kaptam tanácsot, hogy álljak neki. Ő is mondta, hogy kicsiben nem biztos, hogy nyerő a technika, mert elég "csúnyának" hat majd közelről. Mintegy jó kis baleseti sérült a varrásaival:)

Ebből a képből indultam, ami már egy ún. posterize (Photo Editor) módszerrel színben egyszerűsített. Az eredetit nem találom a gépen:(

Csupa saját festésű anyagot használtam. Obama arca a rozsdás festés:) A nagymama ruhája meg kendője a 4 évvel ezelőtti márványozós korszakomban készült. A blogomban említett Mistyfuse-zal kiraktam a puzzle-t egy lepedődarabon. Itt még riasztóbb volt, mint a végleges állapot. Erősen fontolgattam, hogy akkor most hagyom abba.

Aztán kezdődött a tűzés, de nem szendvicsként, hanem csak egy papír stabilizátorral. Miután kész lett, szendvicseltem és csak a kontúrokat tűztem le színtelen cérnával.

Egyetlen helyen csaltam: a szeme körül nagyon világos volt az anyag, így muszáj voltam egy kis barna zsírkrétával megkezelni.

Önkritikusan szemlélve: egy hete kint van a polcomon, tetszik is messziről, de nem látom benne Obamát. Talán a szeme túlságosan lefelé lejt? Nem tudom. Állok bíráim elé....





13 megjegyzés:

36évi írta...

Nahát! Ezt nem gondoltam volna...
Egyébként meg nagyon obama, ha tényleg akarsz kritikát, a szezugába kéne egy kis árnyék.
De én összetenném a két kezem, ha bármi ennyire hasonlítana az eredetihez, mint ő.
Anyóka édes, a ruhája egy álom(textil).

36évi írta...

Mán most megint megnéztem, obama inge lenyűgöző. Hogy tudtok egy-egy vonallal ennyire pontosak lenni????
És én mié nem tudok??????

Amúgy a tűzés előtti tényleg horror. :)))

Trudi írta...

Én látom benne Obamát. Megyek is megnézem mit írtál a blogodban, mert nem igazán értek mindent.

Elizanikó írta...

Nekem is Obama inge fogta meg a tekintetemet. Nagyon jó vagy !

Hasonlít rá !

Ezzel a technikával készült képek közelről eléggé zombi kinézetűek, de nem kell őket közelről nézni.

A márványozásról szívesen olvasnék, ha egyszer lenne kedved írni róla...

agibo írta...

Nekem is Obama. Ezt a technikát meg közelről nem is szabad nézni. Aki ezt nem tudja...
A kivitelezéshez nincs mit hozzáfűznöm.

Névtelen írta...

Csodáltam volna, ha Te, a Nagy Felfedező egyszer ki nem próbálod. Felismerhető a pasi, és duplán gáz a dolog, mert ha csak egy szimpla akárkinek arcát csinálod, és nem hasonlít, az nem érdekes. De itt muszáj volt neki hasonlítani. Szóval nagyon belehasítottál,de ugye nem ez lesz a kedvenc technikád?!

Dituka írta...

Obama teljesen élethű.ezt a technikát elnem tudom képzelni hogy kell csinálni.Dobogós kép.

Mártamásé írta...

Szerintem is van ez olyan jó Obama mint a fotó.
Csúcs, hogy ennyire bevállalós vagy, megérte.

Zsuzsuci írta...

Nagyon is hasonlít Obamára!Micsoda munka!Őrület!Irtó jó!

Zelnice írta...

Bármire tippeltem volna, mikor írtad h. olyan lesz, amit még nem próbáltál,de erre nem - merthogy annyira nem kedveled.
És amúgy én gondoltam h. valami Obamás lesz a témád, mert ha annyira örültél a győzelmének (naná!) h. még a blogoban is szenteltél neki bejegyzést...
Most őszintén: ezért lett Kenya a mostani ország, ugye ? ;-)
Én is felismerem a bácsit, ami nekem hiányzik - de hogy hogy kéne megoldani arról dunsztom sincs - az az, hogy nem ugrik ki az arccsont a kicsit horpadtabb orcához képest. Legalábbis nekem ilyen kép él a fejemben, hogy nem ennyire husis az arca.

Zelnice írta...

ami lemaradt: szuper, és igen, le a kalappal a bevállalósságért!

dióhéj írta...

Egyszer már nekem is ki kell ezt próbálni, olyan régóta vágyom ilyen technikájú portrévarrásra. Valóban olyan, mintha plasztikai sebész keze volna a dologban, de mégis klasszul összeáll. El se olvastam amit írtál, de lehetett tudni, hogy Obama. Először a zöld hátteren fennakadtam egy kicsit, de aztán rájöttem, hogy akármi más volna ott, nem lenne ilyen szépen kiemelve a két alak, úgyhogy jó lesz ezt megjegyeznem, mert sokszor zuhanok abba a hibába, hogy túl homogén amiket varrok.

Cic írta...

Ismerve magam, én még csak neki sem fognék ennek a technikának, épp ezért nagyon partszélről megy a vélemény: bár szerintem is felismerhető Obama, de egy hangyányit sötétebb árnyalattal még inkább ő lenne.
Egyébként legyek a számon ki-be! :-)