2008. január 9., szerda

Eldolgozás

Dalia kérte, hogy írjam le még egyszer, milyen legyen a kész mű. Tehát.
  • A4-es méretű (210x297mm) - a legegyszerűbb egy géppapírt mögé tenni
  • vékony flízzel háromrétegű. Elizanikó írta, hogy ő tett bele egy még egy nem ragasztós vetexet is. Úgy gondolom, ez az anyagok vastagságától függ: ha úgy látjátok, ha nagyon "plötty" az egész, akkor tegyetek bele.
  • sűrű cikkcakkal elszegett. Egy megjegyzésben Dióhéjnek már írtam, mit tanultam Charlotte Ydetől ez ügyben. A kész szendvics hátlapján golyóstollal jelöljétek be a pontos méretet. A varrógépbe alul-felül olyan cérnát fűzzetek, ami kicsit eltér az anyag színétől, és lazítsátok meg a felső szálat. A hátlappal felül egyenes öltéssel a jelölésről 2 mm-re befelé varrjátok végig mind a négy oldalt. Az elején és a végén hagyjatok hosszú szálat. A színéről a már kiválasztott színű cérnával, nem túl sűrű 4mm széles cikkcakkal varrjátok körbe, úgy hogy az egyenes varrás középen legyen. Utána meg kell húzogatni a sarkoknál lógó cérnákat, hogy eltüntessétek az esetleges hullámokat. Ezt követően lehet óvatosan levágni a szélét, majd sűrű cikkcakkal körbe varrni.

4 megjegyzés:

dalia írta...

köszönöm szépen, a szél nem teljesen világos, de talán értem:)
és csináltok keretet? vagy keret nélküli képek készülnek? vagy mindegy?

Polyák Ildikó írta...

A keret szerintem a képtől függ. Van, amihez kell, van, amihez nem. Tudod, az a jó megoldás, ha csinálsz kartonpapírból két "L" betűt, és azzal megnézed, "kívánja-e" a keretet vagy sem

36évi írta...

Köszönjük, Charlotte..., izé, Ildi! Már múlkor is olvastam valahol tőled, de jól esett újra látni.
Dália! Annyi az egész, hogy csinálsz egy behúzó cérnát mind a négy oldalra, ha netán (márpedig szokott) megnyúlna a cikcakktól szél. Első cikcakk után behúzod, majd rámész még egyszer egy sűrűbbel, az meg eltakarja az egyébként a varratban középen futó behúzószálat.
Bocs, Ildi, hogy belekotyogtam. :)

Ja, és hogy kicsit nyafogjak, öszeállt a kép, most kéne tűzni, de nem merem... :):)

Elizanikó írta...

Én már az első képet menesztettem.
:-o))
Most készül a második.
De lehet, hogy megmutatom majd mind a kettőt, és eldöntitek, hogy melyik lett jó... Vagy egyik se.