2008. január 15., kedd

Kalevala



Nos, én maradtam az első ötletemnél, vagyis Kalevala, erről is csak az mondja meg, hogy micsoda, akinek megmondom. Üsse kavics, nektek is megmondom: ez itten Vejnemöjnen születése, ahogy éppen az Ilmatar habjaiból kibontakozik.

15 megjegyzés:

36évi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
36évi írta...

Nahát, nahát, csak megéreztem, hogy tűfestés lesz a dologban. ;)
Csodás munka, MESEszép, szó szerint. :)))
Csinos lányka ez a Vejni. :)

Na jó, nem kotyogok tovább, megpróbálom feltenni az enyémet.

(az előbb volt benne egy csomó gépelési hiba, bocs.)

kastanie írta...

ahogy emlékszem a korábban betett Kalevala képre, épp ilyen volt a hangulata és a színe

Elizanikó írta...

Ezen nagyon rajta van a kézjegyed ! Első gondolatom Te voltál, amikor megláttam a képet ! Gratulálok ! Nagyon művészi!

dixike12 írta...

Ezt látva méginkább örülök hogy ez a blog megszületett mert igy végignézve is csak csodálom magunkat, hogy mennyi az ötlet egy téma és nincs két egyforma Dióhéj munkája pedig maga a müvészet.

dixike12 írta...

Ezt látva méginkább örülök hogy ez a blog megszületett mert igy végignézve is csak csodálom magunkat, hogy mennyi az ötlet egy téma és nincs két egyforma Dióhéj munkája pedig maga a müvészet.

Mártamásé írta...

Igen, a tűfestés eleve elárult, de én is Rád ismertem. A színe is Te vagy.
Dícséretből, ennyi, mert el ne bízd magad. :-))

agibo írta...

Elizaniko leírta már, amit én is leírtam volna. :)

Polyák Ildikó írta...

Nekem azért tetszik, mert ugyan Kalevala, de azért van benne egy kis modernizmus. Az elnyújtott alak, a színek, a csigák. Igen, az az, amit angolul "signature quiltnek" neveznek, amin rajta van az alkotó kézjegye.

dióhéj írta...

Kastanie, az egy másik volt, az sárgásabb volt, persze az is ilyen meseszerű, hiszen az egy rajzfilmrészlet volt.

Egyébként magamat is jól megkritizálom, felül nem szép egyenes a széle, a víz nem szépen hullámzik, hanem össze-vissza, pedig ezek fontos vonalak, hanyagul tűztem...a térde alatti csigavolnalnál pedig az a sárga egyszálvonaltűzés...nem is tudom azt hogy képzeltem...bántja a szememet.

Arról nem is beszélve, hogy jól összehúzta a tűzés, alig akartam tűzni, aztán nem bírtam magammal...ki kellett toldani egy kerettel, hogy meglegyen a méret.
Nnna. Ezek voltak a műhelytitkok :-)

dióhéj írta...

Ja, Évi, Vejni nem lánka, hanem bácsi, csak itt még szakálltalan, mikor ifjú legényként megszületik a habokból. Amúgy mindenki nőszemélynek nézte eddig, aki látta, azok szoktak főleg habokból születni. Pedig olyan lapos mellett varrtam neki, oszt mégis. Na mindegy.

Trudi írta...

Ez a klassz ebben az egészben. Nekem ez nem jutott volna eszembe! Hozzád nagyon illik.

36évi írta...

Na, ez ciki, de már mindegy, látszik, hogy nagyon régen hallottam a Kalevaláról. Egyszer megpróbáltam megnézni a filmet, de bealudtam...
Én kérek elnézést a bunkóságomért. :-)

dióhéj írta...

Én se jól írtam ám mindent...Ilmatar tündérleány volt, azóta olvasom újra a Kalevalát, bár van több változata is, de Ilmatar mindenhol tündérleány. Van ahol a szél és a tenger nászából született, van ahol Ilmatar tündérleány volt a szülőanyja...na, most jól összezavarodtam én is...egy biztos, hogy pasi a Vejnemöjnen.
De mindenki nézzen utána, nem vállalok felelősséget az ostobaságaimért :-)

dalia írta...

nekem ez az egik kedvencem, nagyon szép lett, az egész projetől függetlenül különálló munkának is megállja a helyét, gyönyörű ez a tűzés és a szinei is, imádom.