2008. július 16., szerda

Utolsó forduló - szeptember 1.

Egy kicsit messziről kezdeném. Az előző körnél logikus lett volna, hogy az ötödik kontinens, Ausztrália és Óceánia jön. Ausztráliát nem akartam, Új-Zélandon inkább csak táj van (amúgy nagyon szép), a szigetek közül viszont megint csak a nagyon közhelyes darabok (Tahiti, Húsvét stb) jutottak eszembe. Ezért mentünk Portugáliába.
Most, amikor a hétvégén - szokás szerint kutyasétáltatás közben - agyaltam az utolsó fordulón, egyszer csak hirtelen beugrott az az ország/terület/ fél sziget (nem helyesírási hiba), amit én rendszeresen "példaországnak" használok tanítás közben.
Ez a világnak talán a legkevésbé "civilizált" országa, talán itt él a legtöbb máig természeti gazdálkodást folytató törzse - de azért nem annyira elmaradottak, mintsem innen a távolból gondolnánk.
Ez az egykori (portugálok által felfedezett!) brit gyarmat Pápua Új-Guinea, "néhány centivel" Ausztráliától északra. A határidő (kb.) szeptember 1. és mindannyiótokat szeretettel várlak szeptember 6-án. A részletekről később.

16 megjegyzés:

dióhéj írta...

na szóval...az előbb rossz helyre írtam...azt hittem 15 országot varrunk, csalódott vagyok...brühühü...

Ledeczki Anna írta...

Én is ebben a hitben voltam :(

Ledeczki Anna írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Polyák Ildikó írta...

Tőlem bármennyit megvarrhatunk - egészen addig, míg senki sem érzi nyűgnek. Én boldogan folytatom, de szeptemberben szeretném ezt a hatot "összedolgozni".

Névtelen írta...

Én meg azért vagyok csalódott, mert azt hittem, arra gyúrunk, hogy utolsónak Magyarország lesz a téma
Én mindig az első gondolatomat csinálom meg, ami az első percben eszembe jut, gondolván másnak is azt jelenti. Jelenleg meztelen férfiakat látok a szemem előtt, akik legbecsesebb szerszámukat egy mesterien kifaragott díszített csőben hordják. Csináljam meg?

dixike12 írta...

Ezt megint jól kitaláltad, ki volt errefelé??????Márta néni meglátásán kivül nekem még az orrukba fűzött karika, meg a nők nyakán hordott abroncs jut eszembe. Innen aztán se képeslap, se infó, marad a lexikon?,A folytatással kapcsolatban pedig annyit hogy ha jól emlékszem egy évre volt előre tervezve, most ha hat elkészült akkor jöhet a második hat és megvan a 12. Jól értem?? nekem nem nyűg sőt nagyon élvezem, és nagyon szeretném ha folytatnánk, mert még szerintem is hátravan egy csomo olyan érdekes terület amit mevarrhatunk, ugyhogy én a folytatás mellett szavazok, atöbbiek????????????????

Névtelen írta...

Téma van bőven. Gugli. Víz alatt és víz felett, sőt akár a molák is itt körül lettek kitalálva vagy nem? Most aztán minden rikító szinünket elővehetjük.

Elizanikó írta...

Még csak pár képet néztem meg a gugliban, de már pörög az agyam. Amit Márta néni említett olyat én is láttam. :-) És láttam ottani quilt-et is, és maszkokat, és színpompás madarak, és ... hű itt is sokminden van !

Mártamásé írta...

Márta néni csináld meg! :-))
Kultúra ide, vagy oda ,nem tudok szabadulni a képtől, amint egy benszülött körbetáncolja a fortyogó kondért. (Ne akarjatok meggyőzni, hogy kondérjuk nem volt) :-))

agibo írta...

Nagyon izgalmas lesz. A hozzászólásaitokat olvasva pedig igen jól szórakozom.:D

agibo írta...

Az előbb elfelejtettem: én is benne vagyok a folytatásban.

dixike12 írta...

Helyesbitem előbbi hozzászólásom, mert benéztem a googlba, hát nem igaz se az abroncs anyakon se a karika se más,,, gyönyörű tájak és még a természeti részen élő, un. vad népeknél sem láttam a fotókon olyasmit amit gondoltam. Szines alig ruhák, táncok, korralok viz, vulkán stb van itt téma bőven Jó munkát mindenkinek!!

Elizanikó írta...

Én is benne vagyok a folytatásban, bár minden forduló előtt parázni szoktam, de hiányozna, ha abbahagynánk.

Névtelen írta...

Naná hogy én is benne vagyok. Már a folytatásban.
Nekem szinte hihetetlen, hogy összebeszélés nélkül hogy tudtuk ilyen sok kis szegmensét varrni Portugáliának. Ha ki lett volna adva a téma, akkor se lehetett volna jobban. De jó hogy ilyen sokszinűek vagyunk. Remélem ez összejön Guineánál is.

kastanie írta...

A folytatáshoz el tudnám képzelni a nyitott változatot, amikor a kijelölt határidőre bárki elküldhetné e-mailen a képet és a szöveget.

Trudi írta...

Benne vagyok a folytatásban. Eddig még nem találtam sok minden P.Új-Guineáról, de először mindig így van, majd jönnek a képek. Mi lesz szeptember 6-án? Titok?